"Dochází ke zdražení jízdného v městské dopravě. Dosud jsme měli základní jízdenku za 18 korun a byla půlhodinová nepřestupní. Nyní bude jízdenka 20minutová za 20 korun, ale bude přestupní," uvedl Bruštík. Podle návrhu Dopravního podniku Karlovy Vary (DPKV) se od nepřestupních jízdenek postupně upouští i v jiných městech, která provozují MHD.

U krátkodobých časových jízdenek je navrženo zvýšení z 80 korun na 100 korun u 24hodinové jízdenky. Týdenní jízdenka má místo 200 korun stát 250, přičemž cena 200 Kč v případě pořízení týdenní jízdenky na Karlovarskou kartu má zůstat zachována. Tyto druhy jízdenek využívají převážně návštěvníci města.

Zároveň DPKV navrhuje zavést možnost, že by cestující s krátkodobou jízdenkou mohl zdarma přepravit jednoho cestujícího do 15 let. To by mělo podpořit přepravu rodin s dětmi.

Do tarifu byly včleněny i rekreační linky, které DPKV provozuje. Jde například o autovláček nebo lanovou dráhu Diana. Držitelé časového jízdného na Karlovarské kartě budou moci využít zlevněné jízdné a děti ve věku šest až 15 let s časovým jízdným na Karlovarské kartě pojedou na těchto linkách zdarma.