Lenka Peremská se věnuje i popularizaci genealogie, jezdí přednášet do knihoven a muzeí. Podařilo se jí sestavit tým genealogů a historiků, se kterými spolupracuje. Vytvářejí společně kroniky rodin doplněné dobovým kontextem. "Naše kroniky nejsou prefabrikátem, ani strohým výčtem jmen a dat. Je to pohled na životy lidí, jejichž jména již dávno zmizela nejen z paměti potomků," uvedla Peremská.

Druhé místo mezi středočeskými živnostníky získala Marcela Soukupová ze Zadní Třebaně na Berounsku, která vyrábí dvojctihodné koláče a malé vázané koláčky podle rodinné receptury. Třetí příčku obsadil Jiří Rücker z Peček na Kolínsku, který vytváří formy na perník a také se zaměřuje na exkluzivní tiskařské práce.

Společnost Hönigsberg & Düvel Datentechnik Czech hledá pro firmy řešení informačních technologií na míru, zabývá se i vývojem speciálních aplikací. Podporuje tak konkurenceschopnost svých zákazníků, mezi své přednosti řadí také inovativnost. "Tu potvrzuje i náš zájem věnovat se technologiím podporujícím zvyšování kvality výroby, zejména technologii strojového vidění (machine vision), s níž jsme přišli v loňském roce," uvedla jednatelka společnosti Irena Šípalová.

Druhé místo mezi firmami v hodnocení odborné poroty získala kolínská tiskárna Colognia press, která zároveň zvítězila i v kategorii Vodafone Odpovědná firma roku 2017. Bronzovou příčku obsadila společnost CFH Group z Říčan, výhradní distributor italských matrací a doplňků vyráběných z patentovaných paměťových a studených pěn Magniflex.