Rozhodnutí o zvýšení kapacity podle něj vychází ze slibně se vyvíjejících se rezervací na trase mezi Prahou a Dauhá. Praha se mezi novinky letového řádu katarské společnosti dostala spolu se světovými metropolemi, jako jsou Rio de Janeiro, Canberra nebo Dublin. Celkem společnost provozuje 150 pravidelných leteckých linek po celém světě.

Qatar Airways provozují na 200 letadel, jejichž průměrné stáří se pohybuje kolem pěti let. Pro další expanzi má ale společnost objednaných dalších 350 letounů. Mezi další nové linky, které společnost chystá v Evropě, uvedl šéf společnosti zavedení přímého spojení do Lublaně. Další novinky ale kvůli konkurenci uvést nechtěl.

Povzbudit turistický ruch se Katar nedávno pokusil zrušením víz pro občany z 80 zemí včetně České republiky. Ti nově nemusí předem žádat o vydání víza, ale na místo toho jim bude při vstupu do Kataru vydán zdarma dokument, na jehož základě budou moci v zemi strávit až 90 dní. Musejí pouze předložit pas platný nejméně šest měsíců a zpáteční cestovní doklad.

Uvolněním vízové politiky země reagovala na bojkot ze strany svých arabských sousedů, mimo jiné Saúdské Arábie, Spojených arabských emirátů, Bahrajnu, nebo Egypta. Uvedené země s Katarem přerušily diplomatické styky a uvalily na něj dopravní a obchodní blokádu. Jako důvod uvedly, že Katar podporuje teroristické organizace, což Dauhá odmítlo. Zemím v čele se sunnitskou Saúdskou Arábií se nelíbí také to, že Katar udržuje vztahy se šíitským Íránem.

cfr mal