Heathrow spolu s aerolinkami pracuje na tom, aby se zpožděná zavazadla dostala co nejrychleji k jejich majitelům, uvedlo letiště na twitteru.

"Naše počítačové systémy jsou nyní opět v provozu a 30. května budeme na (letištích) Heathrow a Gatwick odbavovat všechny lety podle plánu," uvedly aerolinky British Airways na svých stránkách.

Sobotní rozsáhlý výpadek počítačových systémů způsobilo podle ředitele BA Alexe Cruze elektrické přepětí, kvůli kterému selhaly i záložní systémy. Nešlo podle něj o kybernetický útok. Letecká společnost kvůli tomu o víkendu a v pondělí musela zrušit desítky letů včetně několika do Prahy a z ní. O víkendu, po kterém v Británii v pondělí následoval státní svátek, kvůli tomu nastal na obou letištích chaos.

BA je další leteckou společností postiženou problémy s počítačovým systémem. Minulý měsíc stejné potíže zažila německá společnost Lufthansa a francouzská Air France, které rovněž dlouho nebyly s to odbavit své cestující. Loni v srpnu kolabovala počítačová síť amerických aerolinek Delta.