"Změnou struktury ušetříme především režijní náklady, zjednodušíme procesy uvnitř firmy a logicky seskupíme dohromady činnosti, které spolu souvisejí," uvedl generální ředitel Arrivy Daniel Adamka.

Od 1. června tak vznikne nová společnost Arriva City, která sloučí Arrivu Teplice a Arrivu Praha. Arriva střední Čechy se spojí se společností PROBO BUS z Králova Dvora a od Arrivy Praha převezme provozovny Příbram, Sedlčany a Praha-Stodůlky. Sídlem společnosti bude Králův Dvůr. Arriva východní Čechy převezme provozovny východočeské společnosti Osnado a Arriva Services bude nově zajišťovat kompletní provoz technického zázemí všech provozoven včetně skladů náhradních dílů, čerpacích stanic a myček.

Arrivu City povede Martin Bělovský, dosavadní ředitel Arrivy střední Čechy. V čele Arrivy střední Čechy bude Zdeněk Abraham, dosavadní ředitel PROBO BUS. Současný ředitel Arrivy Praha Petr Čihák bude nově ředitelem servisní společnosti Arriva Services.

Arriva patří mezi největší osobní dopravce v Česku. V roce 2015 přepravila podle informací zveřejněných v účetní uzávěrce 107 milionů cestujících a hospodařila se ziskem 203 milionů Kč při tržbách 4,3 miliardy korun. V ČR provozuje 2150 autobusů, 35 trolejbusů, pět vlaků a zaměstnává téměř 3500 lidí.