Mýtné za jízdu po dálnicích, rychlostních silnicích a po vybraných úsecích silnic první třídy platí na Slovensku autobusy a nákladní auta s hmotností nad 3,5 tuny. Sazba závisí na druhu vozidla, jeho hmotnosti, počtu náprav a emisní třídě automobilu. Tradičně největší část vybraného mýtného tvoří poplatky za použití dálnic a rychlostních silnic.

Za celý minulý rok výběr mýtného na Slovensku stoupl na nový rekord od zavedení systému v roce 2010. Dopravci loni zaplatili v zemi na mýtném 193,34 milionu eur (5,16 miliardy korun).

Zakázku na vybudování a provoz slovenského mýtného systému, který je založen na satelitní technologii, získal SkyToll s nejdražší nabídkou po vyloučení ostatních uchazečů z tendru. Podle dřívějších informací značnou část vybraných peněz v minulosti pohltily náklady na vybudování a provoz mýtného systému.

Skupina SkyToll usilovala také o vstup na český trh. U Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže ale neuspěla se stížností ohledně prodloužení smlouvy na výběr mýta s konkurenční společností Kapsch. Firma si stěžovala, že Kapsch získal zakázku bez řádného tendru.