Dow Jonesův index, který zahrnuje akcie třiceti předních amerických podniků, stoupl o 0,58 procenta na 19.911,21 bodu. Od Trumpova zvolení získal takřka devět procent.

Širší index S&P 500 posílil o 0,65 procenta na 2271,72 bodu a index technologického trhu Nasdaq uzavřel na 5463,83 bodu se ziskem 0,95 procenta. Všechny tři indexy se krátce po zahájení obchodů vyhouply na rekordní průběžná maxima.

Trh reaguje na vyhlídky snižování daní, omezování regulace a posílení výdajů na infrastrukturu, což by všechno mělo dát ekonomice růstový impulz. "Očekáváme, že trend růstu bude na trhu pokračovat," řekl agentuře Reuters Terry Sandven z U.S. Bank Wealth Management. "Investory podporuje očekávání, že Trump a republikány ovládaný Kongres zavede prorůstová opatření," dodal.

Trh dnes nejvíce podpořil obnovený růst v technologickém sektoru. O více než dvě procenta vyskočily akcie společností Apple a Amazon, o něco méně získaly akcie IBM a Microsoftu.

Trh bude ve středu pozorně sledovat vyjádření americké centrální banky (Fed). Od ní se všeobecně čeká, že po roce opět zvýší základní sazbu, investory ale budou zajímat náznaky dalšího postupu po Trumpově nástupu do funkce.

Na devizovém trhu dnes kurz dolaru zůstal po více než měsíci vzestupu bez větších změn. Investoři se zaměřují na středeční rozhodnutí Fedu a čekají na signály dalšího postupu v měnové politice.

Dolarový index vůči koši šesti měn, který od voleb získal asi čtyři procenta, se ke konci dne pohyboval kolem 101 bodů, přibližně na úrovni pondělního závěru. Americká měna proti euru posílila o 0,1 procenta na 1,0622 USD a vůči japonskému jenu zpevnila o 0,15 procenta na 115,20 JPY.