Do Prahy se o víkendu chystá až 1500 majitelů motorek Harley-Davidson na spanilou jízdu v rámci Prague Harley Days na výstavišti v Holešovicích. Jízda odstartuje z výstaviště a motorkáři pojedou podél nábřeží směrem do centra a zpět. "Na trase jízdy bude částečně omezen provoz, organizátoři zajistí dohled pořadatelů a asistenci policie. Omezení provozu MHD by nemělo lokálně přesáhnout dvě minuty. Na vytipovaných místech budou dispečeři dopravního podniku," oznámil magistrát.

Motorky vyrazí v 10:00 a vrátí se zřejmě do 12:00. Trasa jízdy povede přes ulice Za Elektrárnou, U Výstaviště, Dukelských hrdinů, Veletržní, Bubenská, Hlávkův most, Wilsonova, Václavské náměstí, Mezibranská, Žitná, Karlovo náměstí, Resslova, Masarykovo nábřeží, Smetanovo nábřeží, Křižovnická, 17. listopadu, Pařížská, Dlouhá, V Kolkovně, Široká, Elišky Krásnohorské, Bílkova, Čechův most, nábřeží Edvarda Beneše, nábřeží Kapitána Jaroše, Dukelských hrdinů, U Výstaviště a Za Elektrárnou.

Delší omezení si vyžádají běžecké závody Grand Prix. Hlavní závod na deset kilometrů odstartuje v 19:30, ale již o hodinu a půl dříve vyběhnou ženy na poloviční trať. Už od 17:30 hodin proto budou uzavírány silnice na trase prvního závodu a s uzavírkami počítá magistrát až do 21:00.

Závod žen povede po ulicích Revoluční, Štefánikův most, nábřeží Edvarda Beneše, nábřeží Kapitána Jaroše, a pak stejnou trasou zpět na náměstí Republiky. Hlavní závod pak povede ulicemi Revoluční, Štefánikův most, nábřeží Edvarda Beneše, nábřeží Kapitána Jaroše, Za Viaduktem, Argentinská, zpět po Argentinské, pak ulicemi Tusarova, Na Maninách, Jateční, Argentinská, Bubenské nábřeží, nábřeží Kapitána Jaroše, nábřeží Edvarda Beneše, U Plovárny, Kosárkovo nábřeží, U Železné lávky a opět po nábřeží Edvarda Beneše směrem na náměstí Republiky.

"Na celou trasu závodů se rovněž vztahuje zákaz zastavení. Upozorňujeme řidiče, aby vozidla přeparkovali s dostatečným předstihem, a předešli zbytečným odtahům," sdělil magistrát. V ulici Na Příkopě a na náměstí Republiky platí zákaz od 08:00 do 24:00 a jinde od 12:00 do 23:00.

Závody také přeruší provoz tramvají linek 1, 5, 17, 24 a 25. Provoz se zastaví podle Dopravního podniku od 18:00 do 21:00 v úsecích Strossmayerovo náměstí - Čechův most - Malostranská, Čechův most - Staroměstská a křižovatka ulic Havlíčkova a Na Poříčí - Štefánikův most. Od 19:30 do 21:00 bude provoz přerušen i v úseku Vltavská - Pražská tržnice - Dělnická. Tramvaje budou uzavřené úseky objíždět.

Zhruba od 17:45 do 21:00 budou navíc pro autobus číslo 207 zrušeny v obou směrech zastávky Bílá labuť, Náměstí Republiky a Dlouhá třída a provoz linky 194 bude přibližně v 17:30 ukončen. "S ohledem na tyto změny doporučujeme v okolí vyloučených úseků využívat hlavně linek metra," oznámil podnik.