Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Motörhead po smrti zpěváka končí: Co s lístky na pražský koncert?

Autor: ČTK - 
30. prosince 2015
13:20

„S Motörhead je konec. To je jasné. Motörhead byl Lemmy,“ oznámil jednoznačně bubeník britské heavymetalové kapely poté, v pondělí zemřel její lídr Lemmy Kilmister. Jen dva dny poté, co se dozvěděl, že má rakovinu. Kapela měla v únoru vystoupit i v Praze. Koncert se ruší…

Pořadatelé zrušili koncert kapel Motörhead, Saxon a Girlschool, které měly společně vystoupit 18. února příštího roku v pražském Foru Karlín. „Vstupné se bude vracet oproti nepoškozené vstupence v místě zakoupení či převodem na účet v případě zakoupení lístku online od 6. ledna,“ uvedl za pořádající agenturu NuCoast Productions Patrik Svitek.

Bubeník Motörhead Mikkey Dee se nechal slyšet, že úmrtím jejich frontmana skupina končí. „Už nebudeme hrát, nepojedeme na žádné koncerty, nenatočíme už ani žádné nové desky. Ale název a síla Motörhead přetrvá. Lemmy žije v našich srdcích,“ uvedl pro švédský deník Expressen Dee.

V tuzemských kinech bude v lednu uveden film o Kilmisterovi. Americký snímek z roku 2010 mapuje tři roky jeho života plného žen, alkoholu, drog a především hlasité hudby.

Ohrožený je také koncert Janet Jackson, která měla vystoupit 20. dubna příštího roku také v Praze. Devětačtyřicetiletá sestra zesnulého popového krále Michaela Jacksona oznámila na svých webových stránkách a na sociálních sítích, že přerušuje turné k novému albu Unbreakable, protože musí podstoupit blíže neurčený chirurgický zákrok. Nová data koncertů nesdělila. Ve vzkazu na internetu uvedla, že pro každý z chystaných koncertů bude zveřejněn nový termín a že si fanoušci mají zakoupené vstupenky ponechat. Agentura pořádající pražský koncert Live Nation a společnost Ticketportal, která zahájila 16. října předprodej vstupenek v cenách 1790 až 2690 korun, se zatím k situaci nevyjádřily.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

dfghjk ( 30. prosince 2015 14:21 )

Bezpochyby smutná událost, ale blesk tomu jako vždy natrhl pr del. Snad si ty blbej bulváre nemyslíš, že se někdo dozví, že má rakovinu, a dva dny nato na ni umře. Ten člověk už dávno dobře věděl, že si na něj zubatá brousí kosu. Takové pí čoviny blesku nepiš, nejsme blbci abychom ti to žrali.

Zobrazit celou diskusi