Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Majka (17) si šla zaplavat, z řeky už nevylezla. Kamarádka po ní zoufale pláče

Autor: shp - 
11. července 2018
06:05

Beznaděj a smutek panuje u řeky Váh ve slovenském Púchově. Ve vodě hledají záchranáři nezvěstnou Máriu (17), která se šla s kamarádkou koupat. Z řeky se už ale nevynořila. Kromě hasičů jsou na břehu i kamarádky Majky, kterou jsou z tragédie zdrcené.

Mária si spolu s partou vybrala v sobotu bratislavský festival Pohoda. Odtamtud jeli domů vlakem. Rozhodli se, že v Púchově vystoupí a posadí se do místního baru. „Tam jsme něco vypili, nálada byla dobrá. Smáli jsme se a bavili,“ řekl webu Pluska.sk jeden z party mladých.

Po několika skleničkách se děvčata rozhodla, že přeplavou Váh z jedné strany na druhou. A tak i učinili, ale pro Márii se stalo toto rozhodnutí osudným. Jedna z nich to zvládla, Majka takové štěstí neměla a z vody už se nevynořila. Ztratila se pod hladinou v polovině řeky.

Její kamarádka jí nedokázala pomoci a zalarmovala proto hasiče. Na místo přijely všechny záchranné složky, hasiči se snažili Márii najít, ale bezúspěšně. V pondělí pátrání od dopoledne pokračovalo, hladina Váhu byla nižší, protože elektrárně snížili průtok vody. Mladé děvče se ale zatím nepodařilo najít.

Kamarádky Márie sledovaly záchranné práce ze břehu. Proč šla Majka do vody, když neuměla plavat? Její nejlepší kamarádka má jasné vysvětlení. „Museli ji určitě déle přemlouvat, aby šla do vody, sama od sebe by tam nešla. Nechápu, že se nechala přemluvit, není taková, známe se od pěti let,“ pláče nejlepší kamarádka Kristína (17).

Je však zarážející, že opodál stáli další kamarádi dívky a jenom se koukali, jak se topí. Nezvěstná Mária z Považské Bystrice je vysoká 168 cm, má černé vlasy, nosí často černé oblečení. Navštěvovala Obchodní akademii ve stejném městě, odkud pochází. Mezi spolužáky byla vždy oblíbená.

crush ( 11. července 2018 10:38 )

Riadne ste to skomolili!!! Festival Pohoda sa konal v Trenčíne, ale mladá išla s neznámou partiou na nejaký žúr do Blavy, aj ju kámoška presviedčala, aby to nerobila. Toto sa stalo po návrate z BA do Púchova, odkiaľ SI cestu na železničnú stanicu ešte s jednou holkou chceli "skrátiť" cez rieku Váh. Mladá sa začala topiť, druhá holka jej chcela pomôcť, ale keď ju ťahala ku dnu, vzdala to, aby sa zachránila sama... Nepíšte nezmysly o Pohode v Bratislave, keď minimálne celá Európa vie, že Pohoda sa vždy koná v Trenčíne a s týmto prípadom navyše nemá nič spoločné!!!

vlasta1 ( 11. července 2018 09:27 )

Ono se na Slovensku smí nalévat mladistvím pod 18 let?

pjotri ( 11. července 2018 09:20 )

Hezka neplavkyne. Na prvni pohled je jasny, ze ji neni 18, tak se divim, xe ji vubec nalili.. Jinak pod zakonem uz nebyla, tak doufam, ze si pred koupanim aspon vrzla.. Utopit se jako panna... Fuj, hrozna predstava.

ellenic ( 11. července 2018 07:57 )

Tomu se říká skutečně tragédie . Měla život před sebou, nádherná holčina. Ti, kteří ji jako neplavkyni přemluvili, aby přeplavala řeku Váh jsou nezodpovědní a ti, co přihlíželi, když se topila také. Je mi líto jejího mladého života a nešťastných rodičů. Jít do baru a potom se jít koupat, také nerozumné .

kurioko ( 11. července 2018 07:02 )

Krásná holka, ale adeptka na cenu Darwina. Neumím plavat, tak přeplavu řeku. To napadne jen ... .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání