Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nejsmutnější narozeniny pašeračky Terezy (22): 116 dní ponížení v base

Autor: J. Doležal, L. Šulcová - 
6. května 2018
13:33

Už 116 dní! Tak dlouho sedí Češka Tereza H. (22) kvůli obvinění z pašování drog v pákistánském kriminále. Mladá krásná žena, která si užívala života, najednou zažívá bezmoc, zoufalství a ponížení. Pocity, které předtím nepoznala.

Dívka nemá téměř žádné spojení s okolním světem a její další osud je ve hvězdách. Za pašování devíti kil heroinu jí hrozí dlouhá léta vězení. Tereza však tvrdí, že je nevinná. Odkládání soudních líčení nebere konce, což ji deptá zejména psychicky.

V pátek ji znovu vedli k soudu a znovu zbytečně! Líčení s Terezou muselo být den před jejími narozeninami opět odloženo. Tentokrát však komplikace nezpůsobila Češka změnou právníka. „Státní žalobce měl začít překládat důkazy, jak jsme avizovali. Byli proto předvoláni svědci, ti ale k soudu v pákistánském Láhauru nedorazili. Šlo o zaměstnance celnice, kteří byli svědky zadržení Češky na letišti,“ uvedla mluvčí ministerstva zahraničí Irena Valentová.

Vzápětí Terezu navíc čekalo další zklamání. Nepodařilo se jí mluvit s asistentem českého honorárního konzula, kterému chtěla předat dopis pro svou rodinu. „Nabízel jsem, že ho předám, nechtěla ho ale dát z ruky,“ řekl advokát Gull Hassan Khan, který měl s Terezou možnost krátce mluvit.

Ponižující šikana v cele

Bídné jídlo a otřesné podmínky. I to musí Tereza H. v pákistánské věznici Kot Lakhpat snášet. Pokud křehká blondýnka nechce denně drhnout záchody, nezbývá jí podle bývalých vězeňkyň nic jiného než uplácet bachaře.

Šikanovány jsou údajně především nemajetné trestankyně. Podle jedné z propuštěných totiž v kriminále silně bují korupce. „Kdo nemá na to, aby dal úplatek devět amerických dolarů (asi 180 korun), dostane většinou ty nejodpornější práce,“ tvrdí žena, která v pákistánském vězení strávila nějaký čas.

Sbírka úředníků

Jednou tmavě modré sárí s tradičními vzory, jindy zase růžový oděv s bílým šátkem přes ramena. Tereza chodí k soudu pokaždé v jiném oblečení. Kde k němu přišla? Podle informací Nedělního Blesku pochází většina svršků od pracovníků české fasády v Pákistánu, úředníci prý mezi sebou udělali sbírku.

Stanley1000 ( 8. května 2018 19:03 )

Souhlas, konec - konců, něco podobného jsem už taky několikrát psal. Ještě bych si dovolil takovou parafrázi. Papež František prohlásil, že je lepší upřímný ateista, než pokrytecký katolík. A já bych tento výrok parafrázoval na : Je lepší upřímná a empatická prostitutka, než chladná, pokrytecká a bezcitná cudná žena.

Stanley1000 ( 8. května 2018 06:58 )

dajka123 = bakala + naidka. Vidím, že se tady sešla skupinka inteligence vskutku zářivé.

Stanley1000 ( 7. května 2018 15:39 )

Ale, nejdřív byste ho musela dostat Vy. Blabolimtakytak má sice občas nereálné představy, ale na rozdíl od ostatních diskutujících má empatii. Ostatní mají leda tak vášeň davu přihlížejícího veřejné popravě, či spíše davu lynčujícího bez soudu.

Stanley1000 ( 7. května 2018 15:34 )

To si piš, ale řekl bych, že dvaatřicetiny taky a je docela možné, že čtvrtstoletí rovněž.

Stanley1000 ( 7. května 2018 15:28 )

Podívej se na poslední necenzurované video na Lahore News a uvidíš sám.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání