Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Řidič, který podle policie zabil na D10 miminko: Nevybržďoval poprvé?

Autor: ljš - 
24. ledna 2017
20:05

Svou agresivní jízdou způsobil nehodu, při níž na dálnici zemřelo osmiměsíční miminko. Šestatřicetiletému muži za vybržďování, které zachytila kamera kolemjedoucího kamionu, hrozí až 15 let vězení. Podle televize Prima navíc nemusí jít o jeho první takový čin.

Šestatřicetiletý muž je podezřelý z toho, že 28. prosince agresivní jízdou způsobil dopravní nehodu na 32. kilometru dálnice D10 ve směru na Turnov. Při havárii zemřelo osmiměsíční dítě a zranilo se několik lidí, jeden člověk byl zraněn těžce. „Policie ČR disponuje kamerovým záznamem účastníka dopravní nehody, na kterém je zachycen průběh nehody,“ uvedl mluvčí.

Z videa, které policie nebude kvůli pozůstalým zveřejňovat, je podle televize Prima zřejmé, že muž zprava objel v levém pruhu jedoucí octavii s miminkem a následně ji vybrzdil. Řidič škodovky neměl šanci zareagovat a do piráta zezadu vrazil. Do nabouraných vozidel pak vletělo ještě další auto.

Televize také upozornila na internetový komentář, který varuje před autem, jež má stejnou poznávací značku jako vůz, který způsobil prosincovou tragickou nehodu. „Dejte pozor na toto stříbrné BMW řady 5, vybržďuje bezdůvodně na dálnici. H*vado neskutečné,“ napsal řidič Tomáš. Nelze však říct, zda za volantem tehdy seděl stejný muž.

Policisté dál žádají všechny svědky, kteří si 28. prosince okolo 10:00 všimli agresivní jízdy řidiče stříbrného vozidla BMW 525 D ve verzi kombi, aby se přihlásili na telefonní číslo 607 053 573 nebo na linku 158.

ninga ( 25. ledna 2017 10:22 )

Naše dálnice jsou nejdražší na světě, proto nezbývá na chytré systémy, které by monitorovaly provoz. Mýtné brány, které sypou provozovateli miliardy - to je zřejmě podle našich expertů v pořádku. Ale dát dohromady systém, který informuje a zároveň hlídá, je asi už nad síly našich borců. Zatímco např. v D u velkých měst existuje proměnlivé značení, kdy se dozvíte, že můžete jet efektivně třeba 70, abyste plynule projeli (dojeli), u nás vám nejblbší dálnice nebo průtah městem nabídne maximálně úsměvnou značku SMOG! Co má jako řidič, který se rozhodl jet po Jižní spojce dělat, když už prostě jede, a najednou na něj vybafne tato zhovadilost?

modo ( 25. ledna 2017 09:27 )

já to pořád říká a každodenně se s tím na silnici setkávám ... řidič v autě značky BMW nebo Audi = v 90% "píp"

iFender ( 25. ledna 2017 09:00 )

Trochu vice represe na recidivisty by neskodilo!

iFender ( 25. ledna 2017 08:53 )

Pro" gaunery vseho zrna" bych doporucil “suchozemské” galeje kde se trestanci používali k těžkým pracem v lomech, dolech , někdy také pro fyzicky náročnou práci v tropech podle provineni od 5 let az dozivotne.Spravedlnost nadevse!

demon.hk ( 25. ledna 2017 08:42 )

*** zasraná! Však ono se jeho jméno časem provalí....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání