Na rušné křižovatce Masarykova nábřeží a Resslovy ulice u Tančícího domu skončila jízda policistů k případu. Do cesty jim totiž vjela řidička černého passatu. Zatím však není jisté, kdo je viníkem nehody, případ si převzala dopravní policie.

„V pondělí okolo 17:20 došlo k nehodě osobního a policejního automobilu u Tančícího domu. Policisté tudy projížděli s majáky a výstražným znamením. U obou řidičů byl vyloučen alkohol v dechu a nehoda se také obešla bez zranění. Nyní probíhá šetření, kdo je viníkem nehody,“ popsal pro Blesk.cz mluvčí policie Jan Daněk.

Mezi vozidla s právem přednostní jízdy patří například automobily policie, vězeňské služby, vojenské a obecní policie, hasičských záchranných sborů či zdravotnické záchranné služby. 

Jejich řidiči však mají také své povinnosti. Během své jízdy musí dbát na to, aby neohrozili bezpečnost provozu na pozemních komunikacích, a výstražné zvukové a světelné znamení mohou používat jen ve zvláštních případech. Většinou jde o případy, kde čas hraje hlavní roli, například může jít o záchranu lidského života.

Fotogalerie
7 fotografií