Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sexuolog Weiss boural v jaguaru: Zemřel táta s dcerou! Matka zázrakem přežila

Autor: dce, ČTK, ljš - 
19. září 2016
19:28

Dva mrtví a jedna vážně zraněná. To je bilance tragické páteční srážky dvou aut u Rynárce na Pelhřimovsku. Nehodu patrně způsobil řidič jaguaru, který vjel z neznámých důvodů do protisměru. V pondělí vyšlo najevo, že jím je známý sexuolog Petr Weiss. Hrozí mu až tři roky vězení.

Nehoda na silnici třetí třídy mezi obcemi Rynárec a Houserovka se stala v pátek krátce po 17:00. Jaguar jedoucí od Rynárce podle policie z neznámé příčiny přejel do protisměru, kde se střetl s vozem Ford Focus. Zemřel právě řidič fordu. Jeho dvě spolujezdkyně utrpěly vážná zranění a záchranáři je přepravili do nemocnic - jedna z nich zraněním o víkendu podlehla.

Sexulog Weiss účast na nehodě Deníku potvrdil. "Je mi nesmírně líto toho, co se stalo. Nezlobte se, zatím nejsem ve stavu, kdy o tom mohu mluvit," napsal v sms zprávě.  Při nehodě byl podle dostupných informací zraněn jen lehce. Požití alkoholu u něj policisté dechovou zkouškou vyloučili.

Oběťmi jsou podle televize Prima otec (†55) s dcerou (†25). Druhá, devětačtyřicetiletá spolujezdkyně, je z nejhoršího venku. „Paní leží na jednotce intenzivní péče na Klinice úrazové chirurgie Fakultní nemocnice Brno. Momentálně probíhají vyšetření a její stav je stabilizovaný,“ uvedl pro iDnes.cz mluvčí nemocnice Pavel Žára.

Co bylo příčinou toho, že se Weiss náhle se svým luxusním vozem ocitl v protisměru, vyšetřuje policie. Před nehodou ale zřejmě najel z neznámých důvodů na krajnici. "Chytil tím pravým kolem ten břížek a strhnul to a sebral je...," řekl televizi svědek, který je navíc známým rodiny. Za usmrcení z nedbalosti hrozí sexuologovi až tři roky vězení.

Podle serveru iDnes.cz jde už o druhou nehodu, které byl Weiss na Pelhřimovsku, kde má chalupu, účastníkem. Při karambolu, ke kterému došlo před 8 lety, však nebyl veden jako viník, ale naopak poškozený.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání