Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Psychiatr o vražedkyni z Anděla: Kreslila obrázky bez života!

Autor: idh - 
26. července 2016
20:24

Obrázky, ze kterých zmizel život. Takové jsou kresby, které vytvořila Michaela S. (33). Kreslila je v psychiatrické nemocnici, kde žena pobývala předtím, než v obchodním centru na pražském Andělu ubodala Hanu H. (†54). Výkresy jsme dali k nahlédnutí renomovanému psychiatrovi Janu Cimickému. Co o vražedkyni vypověděly?

Mezi aktivity, kterými si krátila Michaela S. čas předtím, než se stala 21. července chladnokrevným zabijákem, patřilo fotografování, psaní básní a kreslení. Její krajinky vzbuzují naivní dojem. Podobají se kresbám dětí, a ne dospělé ženy. „Obrázky připomínají naivistickou kresbu, případně banální výkres školačky,“ zhodnotil Jan Cimický.

Chybí život

Psychiatr si na kresbách všiml podivné věci. „Na prvním obrázku je pozoruhodné absolutní chybění života, nejsou zde zachyceny ani lidé, ani zvířata. Na druhém  obrázku se objevují tři černí ptáci, snad havrani. To by mohlo symbolicky připomínat smrt,“ popsal Cimický.

Bez agresivity

Dá se z obrázků vyčíst nějaké sdělení či volání o pomoc? „Podle mého názoru v nich není jasná informace, která by mohla terapeuty informovat o hrozícím nebezpečí,“ sdělil Jan Cimický. Na obrázcích ovšem není přítomna ani symbolika deprese či úzkosti, není v nich ani zřejmý prvek skryté agresivity.

„Nelze říci, že by tyto práce upozorňovaly na poruchu typu nekrofilního sadismu, není zde ani přítomná jasná alarmující informace o deviantním stavu psychiky,“ řekl psychiatr.

Michaela S. (33) ubodala ve čtvrtek na pražském Smíchově Hanu H. (†54). Přitom se již 5. července pokusila na toaletách kavárny v centru Prahy uškrtit zákaznici. Skončila v bohnické psychiatrické léčebně, odkud byla ale propuštěna po 16 dnech. Lékaři podle svých slov neměli o jejích agresivních sklonech žádné informace.

vseznaleksenior ( 27. července 2016 13:23 )

Hm no..... Jesteb uza tak zvaneho totalitniho rezimu doktor Cimicky prednasel v

vseznaleksenior ( 27. července 2016 13:20 )

Popúokud by to naq Vas na lyzich prislo, rad bych Vas visel..... A propo kdo je to Veresova..

maledivy2016 ( 27. července 2016 10:55 )

:Lidi četli jste toto o Verešovic krávě, že na lyžích v Alpách chtěla srrát a tak zajela do křoví, tam vykonala potřebu a jela nafrněna zase dal mezi lidi a přitom si houno vezla sebou na lyžích? Bože tu ostudu ji přeju!!

bulvar ( 27. července 2016 10:28 )

Mohli zabránit vražde.Nehli ani brvou, sadistická nekrofilie-jeden článek, Psychiatr o vražedkyniz Anděla -druhý článek. Začínáte vyvracet, co jste si sami napsali,že by V8m někdo podal mylné informace. To je mi Vás opravdu líto. Za bl se platí.

nefertiti21 ( 27. července 2016 06:15 )

Každopádně věděli proč jí příjímali a je normální, že měla několik verzí. Myslím, že i laikovi je jasné, že s touto ženou není něco v pořádku a nikdy nemají jistotu, že si sama vezme léky. Je to děs.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání