Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Doživotí pro Kevina Dahlgrena: Vraždil kvůli egu, tvrdí soudce

Autor: Václav Lang - 
20. července 2016
11:10

Doživotí za čtyřnásobnou vraždu. To je zatím nepravomocný trest pro 24letého Kevina Dahlgrena, který podle soudu vyvraždil rodinu svých příbuzných. Krajský soud v Brně se tak přiklonil ke státní zástupkyni, která pro Američana požadovala právě nejvyšší možný trest. Dahlgren se bránil tím, že údajně trpí psychickou poruchou, jeho advokát proto žádal mírnější sankci, proti rozsudku se odvolal.

Trest si Dahlgren odpyká ve věznici se zvýšenou ostrahou. Zároveň soud rozhodl také o zabezpečovací detenci. Ta se však podle dřívějšího vyjádření obhajoby týká až období po případném odpykání trestu odnětí svobody.

Jak reagoval Dahlgren na doživotní trest? Podívejte se:

Video  Doživotí pro Dahlgrena! Podívejte se, jak vrah přijal rozsudek  - Václav Lang
Video se připravuje ...

Dahlgrenův obhájce se na místě odvolal, rozsudek o doživotním trestu tak není pravomocný. Případ bude řešit olomoucký vrchní soud. Státní zástupkyně se odvolávat nebude, ani zmocněnkyně poškozených. Podle Dahlgrenova otce ještě nic nekončí, po vynesení rozsudku novinářům řekl, že stále věří v synovu nevinu.

Soudce Michal Zámečník v odůvodnění rozsudku uvedl, že čtyřiadvacetiletý Dahlgren jednal na základě předchozího uvážení, brutálním způsobem. V obětech podle rozsudku spatřoval „reprezentanty frustrujícího světa“.

Dění v soudní síni minutu po minutě: Rozsudek nad Dahlgrenem jsme sledovali online

Rozsudek nad Kevinem Dahlgrenem ONLINE
 
10:09
20. 7. 2016

Soud s Kevinem Dahlgrenem je tímto u konce. Děkujeme vám za pozornost, případ budeme pro vás i nadále sledovat.

 
10:06
20. 7. 2016

Soud kromě trestu odnětí svobody uložil Dahlgrenovi také zabezpečovací detenci. V praxi to znamená, že i v průběhu vykonávání trestu se bude léčit ze svých psychických problémů – daná věznice bude muset zajistit tuto možnost. Léčba ovšem nemusí trvat po celou dobu výkonu trestu.

 
10:01
20. 7. 2016

Na dotaz Blesk.cz obhájce připustil jako pravděpodobné, že požádají o přesun odsouzeného do USA.

 
9:58
20. 7. 2016

Dahlgren se po krátkém rozhovoru se svým obhájcem na místě proti rozsudku o vině i proti trestu odvolal. Státní zástupkyně je s výsledkem rozsudku spokojená a práva na odvolání se vzdala.

Video se připravuje ...
 
9:55
20. 7. 2016

Dahlgren si podle soudce vraždami řešil jen své problémy s egem.

 
9:53
20. 7. 2016

Podle soudce je jedním z důvodů uložení doživotí, že Dahlgrena není možné trestem vězení na 20–30 let napravit a trvá ohrožení společnosti.

 
9:52
20. 7. 2016

„S ohledem na závažnost trestné činnosti se soud zabýval tím, zda jsou splněny zákonné podmínky pro uložení výjimečného trestu. Soud dospěl k závěru, že tyto podmínky splněny jsou,“ uvedl soudce. Podle něj splňoval tyto podmínky: takový čin je mimořádně závažný vzhledem k zvlášť zavrženíhodnému způsobu provedení činu nebo zvlášť zavrženíhodné pohnutce nebo zvlášť těžkému a těžko napravitelnému následku. „Zločin, kterého se obžalovaný dopustil, je bezpochyby mimořádně závažný. Obžalovaný zákeřně napadl čtyři členy rodiny, kteří k němu byli milí, nic mu neudělali, neměli spolu žádné konflikty. A on je zvlášť brutálním způsobem zavraždil.“

 
9:46
20. 7. 2016

„Soud dospěl k závěru, že nejenže obžalovaný trestný čin spáchal, ale byl při jeho páchání příčetný. Co se týká trestu, obžalovanému sloužila pouze jedna polehčující okolnost, a to, že se před spácháním nyní projednávané trestné činnosti nedopustil na území České republiky žádné trestné činnosti. Soud nemůže vzít v potaz ani věk obžalovaného, protože se trestné činnosti dopustil necelé tři týdny před svými jednadvacátými narozeninami, neblížil se tedy věku mladistvých.“

 
9:40
20. 7. 2016

Soudce popisuje abnormálně nevzrušené chování Kevina Dahlgrena po vraždě. Z výpovědí svědků nebyl rozrušený, nejednal tak, že by někdo mohl zpozorovat neklid. Byl schopen po sobě částečně uklidit místo činu – vytřel například schody –, byl schopen objednat si taxi, zakoupit si letenky. Při všem se choval zcela normálně, jako by se nic nestalo.

 
9:34
20. 7. 2016

„Soud se dále zabýval otázkou, zda je obžalovaný za své jednání trestně odpovědný. Ze závěrů znaleckého posudku vyplynulo, že obžalovaný v době trestného činu netrpěl žádnou duševní chorobou. Trpěl pouze smíšenou poruchou osobnosti, která měla za následek to, že jeho ovládací a rozpoznávací schopnosti byly nepodstatně sníženy, ale neznamená to, že by obžalovaný za své jednání nenesl odpovědnost a že by v době páchání byl nepříčetný,“ pokačuje soudce.

 
9:31
20. 7. 2016

„Na základě nepřímých důkazů, které byly předloženy a které tvoří ucelený řetěz, dospěl soud k závěru, že se skutku, tak jak je uveden v obžalobě, dopustil právě obžalovaný,“ uzavřel soudce.

 
9:26
20. 7. 2016

Byly provedeny expertizy na věcech, které byly Dahlgrenovy odejmuty. Jde zejména o jeho kraťasy. „Na těchto kraťasech byla nalezena krev všech čtyř poškozených osob.“ Z 39 skvrn vzniklo 25 dopadem kapek krve, ne otěrem! „Krev se dostala na kraťasy obžalovaného tím způsobem, že se rozstříkla ze zasažené oběti a dopadla na oblečení.“

I na kameni, kterým byl zabit mladý David, byly nalezeny genetické stopy odpovídající Dahlgrenovi.

 
09:24
20. 7. 2016

Jak reagoval Kevin Dahlgren na rozsudek doživotí? Podívejte se na video:

Video se připravuje ...
 
09:22
20. 7. 2016
 
9:20
20. 7. 2016

„Při ohledání místa činu nebyly zjištěny známky násilného vniknutí,“ vysvětluje soudce. Z domu se ani nic neztratilo, rodina neměla žádné nepřátele. V domě se pohyboval pouze Kevin Dahlgren, který dokonce vyhnal i uklízečku, která dopoledne dorazila. „Mohl to být pouze on, kdo se trestné činnosti dopustil,“ dodal soudce.

 
09:15
20. 7. 2016

Podle rozsudku Dahlgren vyvraždil v roce 2013 čtyřčlennou rodinu. Soudce odůvodňuje své rozhodnutí, popisuje den vraždy a rodinnou situaci zavražděných, vše podle něj nahrávalo tomu, že vraždil právě Kevin Dahlgren.

 
09:08
20. 7. 2016

Kevin Dahlgren dostal doživotí.

 
09:06
20. 7. 2016

Soud uznal Američana Kevina Dahlgrena vinným ze čtyř vražd z května 2013 v Brně-Ivanovicích. Oběťmi byli členové jedné rodiny. Soudce čte rozsudek.

 
09:06
20. 7. 2016

Soudce právě popisuje brutální zranění, která utrpěli zavraždění. Zmiňuje sečné a bodnosečné rány v oblastech hlavy a krku.

 
08:58
20. 7. 2016
 
08:57
20. 7. 2016

Co hraje roli při rozhodování o trestu? Podle obžaloby Dahlgren usmrtil všechny čtyři členy rodiny, u níž dočasně bydlel - otce, matku a jejich dva syny, z nichž jeden byl nezletilý. Hlavní líčení začalo na přelomu května a června, vypovídala řada svědků a také patologové, kteří popsali brutalitu a mnohočetnost zranění zavražděných.

 
08:53
20. 7. 2016

„Ten poslední týden jsem strávil v posteli naslouchajíc hlasu, který mi vysvětloval další životní úděl. Nebyl jsem schopen svůj život ovládat, neměl jsem pod kontrolou své jednání. Mohl jsem dělat jen to, co mi říkal ten hlas,“ řekl Dahlgren.

 
08:52
20. 7. 2016

Dahlgren v úterý před soudem obšírně popsal svůj někdejší psychický stav, úzkosti, frustrace, negativní myšlenky, které vnímal jako cizí, vnitřní hlas, kterému musel naslouchat. Ve chvíli, kdy se zdálo, že začne popisovat události osudného dne v Brně-Ivanovicích, zůstalo jen u konstatování, že smrt příbuzných považuje za velkou tragédii.

 
08:32
20. 7. 2016
Soudce konstatoval, že Dahlgren se v osudný den v domě prokazatelně pohyboval. Násilné vniknutí do domu se neprokázalo, neztratily se žádné cennosti. Vyšetřování ukázalo, že rodina obětí neměla žádné nepřátele. Nikdo jiný než Dahlgren čin spáchat nemohl, uvedl soudce.

Dahlgren odchází ze soudní síně, s sebou si nese břímě doživotního trestu:

Video  Kevin Dahlgren odchází od soudu, kde si vyslechl rozsudek  - Václav Lang
Video se připravuje ...
Soud se tak přiklonil na stranu obžaloby, doživotní trest navrhovala pro Dahlgrena v závěrečné řeči státní zástupkyně Ludmila Doležalová.

Krajský soud v Brně rozhodl také o finančním odškodnění dvěma příbuzným ve výši 415 tisíc korun. Rozhodl také, že Dahlgren vzhledem k nepravomocnému rozsudku zůstane ve vazbě. Proti tomu se obhájce neodvolal.

Soudce Zámečník rozsudek více nekomentoval, novinářům pouze řekl, že vše zaznělo v odůvodnění.

Dahlgren podle rozsudku v květnu 2013 usmrtil všechny členy rodiny, u níž dočasně bydlel - otce, matku a jejich dva syny, z nichž jeden byl nezletilý. Hlavní líčení začalo na přelomu května a června, vypovídalo mnoho svědků i odborníků. V úterý vypovídala další svědkyně a znalkyně z oboru psychologie a genetiku-forenzní statistiku. Zazněly i závěrečné řeči. Dahlgren vypovídat odmítl.

VŠE O KAUZE DAHLGREN ČTĚTE ZDE

soorry ( 20. července 2016 18:19 )

Jo Kevin, Sám doma 5, tragedie, poslat do USA, kromě basy mi platit ještě tlumočníka.

honzanachloupky ( 20. července 2016 15:42 )

Putin taky nemá v Rusku trest smrti, ty dylino. A pro tyhle případy bych zavedl islámské právo, to na tyhle grázly platí, aby si to příště jemu podobní rozmysleli, než někoho zavraždí.

deep_ass_flsting ( 20. července 2016 13:47 )

Registrovat sePřihlásit seAHA!ReflexiSport.czAuto.czPro ženy 20. červenec 2016Svátek slaví Ilja, zítra Vítězslav CELEBRITY ZPRÁVY SPORT DALŠÍ TV PROGRAM HOROSKOPY Blesk.czZprávyKrimiDoživotí pro Kevina Dahlgrena: Vraždil kvůli egu, tvrdí soudce KRIMI KRIMI24ZAPOMENUTÉ ZLOČINYKAUZYDETEKTIVKY To nejčtenější na Blesk.cz Táta zavražděného studenta ze Žďáru: Petr zemřel, žena odešla, jsem sám! Otec zavražděného studenta musel během stání odejít z místnosti. Nevydržel poslouchat, jak si vede žena, která zavraždila jeho syna, v detenci. Novomanželé Taťána a Ondřej Gregorovi předčasně ukončili líbánky v Benátkách! Novomanželé Taťána a Ondřej Gregorovi Matuška a sexbomba Lollobrigida: Sex ve Varech? Soudruzi si nejspíš popletli hvězdy... Co říkají svazky StB o Waldemaru Matuškovi a jeho údajném románku s hvězdou Ginou Lollobrigidou? Doživotí pro Kevina Dahlgrena: Vraždil kvůli egu, tvrdí soudce Kevin Dahlgren u soudu 19. července 2016. Líčení se blíží k závěru, do konce týdne by měly padnout závěrečné řeči. Pak už se bude čekat jen na rozsudek. Přepych „sultána“ Erdogana: Prezident-diktátor má palác za 40 miliard! Erdoganův majestátní prezidentský komplex v Ankaře několikrát přesáhl původní rozpočet. Doživotí pro Kevina Dahlgrena: Vraždil kvůli egu, tvrdí soudce Kevin Dahlgren u soudu 19. července 2016. Líčení se blíží k závěru, do konce týdne by měly padnout závěrečné řeči. Pak už se bude čekat jen na rozsudek. Kevin Dahlgren si přišel posílit ego, říká žalobkyně a chce pro Američana obžalovaného ze čtyřnásobné vraždy doživotí. Američan Kevin Dahlgren u Krajského soudu v Brně, kde čelí obžalobě z čtyřnásobné vraždy. Američan Kevin Dahlgren u Krajského soudu v Brně, kde čelí obžalobě z čtyřnásobné vraždy. Američan Kevin Dahlgren u Krajského soudu v Brně, kde čelí obžalobě z čtyřnásobné vraždy. Američan Kevin Dahlgren u Krajského soudu v Brně, kde čelí obžalobě z čtyřnásobné vraždy. Američan Kevin Dahlgren u Krajského soudu v Brně, kde čelí obžalob

aaobcanka ( 20. července 2016 12:28 )

Zdeněk T. a my : Vzhledem k tomu, že ODS a "sluníčkáři a pravdoláskaři" u nás zrušili trest smrti, doživotí je jediný spravedlivý trest, který mohl Dahlgren dostat. A proto děkujeme justici, jež byla tato ohavná kauza přidělena, že se nenechala ovlivnit okolním tlakem a vlivy, které tento případ provázely, a spravedlivě rozhodla vynesením trestu doživotí. Vážená justice, děkujeme za poctivou práci a přejeme si jí více a spravedlnosti, kterých je u soudů, SZ (st. zastupitelství) a hlavně u PČR obří nedostatek !

aaobcanka ( 20. července 2016 12:22 )

"Moudří" psychiatři a psychologové předvedou "láskyplného" asociálního vraha, pokud je z majetné rodiny. A to vše místo kata a hrobníka, kteří by to vyřešili do hodiny. Psychiatři se zastávají prachatých a mocných. Vyviňují je, zato obyčejný člověk aby bručel ve vězení i za ne/napsání slušného textu, jen vytýkajícího někomu možné chyby ! Jako např. Martinu Hollému, šéfu PNB (Psychiatrická nemocnice Bohnice, blázinec Praha 8-Bohnice). Pan Hollý ve své možné nesebekritice a narcismu tzv. udal, a to neprávem, osobu s invalidním důchodem a živící dítě za články, které tato osoba nenapsala ! Ale žalobu a články od Hollého obdržela. S články ve většině souhlasí (PNB údajně týrá Alzheimery hladem, neléčí svrab, nepřebaluje pokálené pacienty, sestry si berou domů hermeticky zabalené jídlo Alzheimerů, kteří nejsou schopni nic postřehnout, natož proti PNB bojovat, nemají jakoby mozek, kdo to nezná). Hollý požaduje 100 000 Kč odškodné a omluvu. Je to zneužívání zákona mocných. Absurdní soudy p.Hollého se platí z našich daní. Kdo to chce ? Kdo asi soud vyhraje : šéf Bohnic a býv. šéf (nyní zástupce) všech psychiatrů v ČR Hollý (ODS) nebo invalidní osoba s dítětem ? Psychiatrické posudky potřebují stále všichni policisté, SZ (st.zástupci) a soudci ! Jak asi povedou tito "nezaujatí" vyšetřování ? "Neovlivněni" p.Hollým, jemuž stačí zvednout telefon a popovídat si s tím či oním psychiatrem, jenž bude psát posudek pro toho či onoho policistu, SZ nebo soudce ? Nikdo si nedovolí z těch tzv. srabů kriminalistů (často jen vyučených čtyřkařů ze ZŠ), SZ a soudců jít proti šéfovi nebo zástupci šéfa celého psychiatrického spolku ! Žádná demokracie, je to manipulace s fakty, intriky, lži, podvody = většina PČR, OSZ, soudů. Pro všechny uvedené : předem se omlouváme, nic není pravda, vše se jen domníváme, jen jsme vše slyšeli, pane Hollý a spol., aby nás zase někdo nezažaloval neprávem ! Nevolit ODS+TOP, ani ČSSD. Volme ANO, SPD Okamuru a KSČM !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání