Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policista, který zbil motorkáře: Nakonec dostal podmínku

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
6. října 2015
12:10

Odvolací soud potrestal dvouletým trestem vězení podmíněně odloženým na tři roky bývalého pražského policistu za to, že zbil sraženého motocyklistu. Předchozí soud muže uznal vinným, od trestu ale upustil. Rozsudek Městského soudu v Praze je pravomocný, lze pouze podat dovolání k Nejvyššímu soudu. Muž podle soudu zneužil svou pravomoc.

Městský soud přehodnotil srpnový verdikt Obvodního soudu pro Prahu 4. Devětadvacetiletý Daniel Jonáš podle soudce Tomáše Stuchlíka kopal a bil bezbranného motocyklistu, který ležel zraněný na zemi po honičce s policií.

Incident se stal loni začátkem srpna na pražském Chodově, kde policisté chtěli zkontrolovat technický stav motorky. Mladý jezdec bez řidičského průkazu před hlídkou ujížděl. Honička skončila nedaleko, když unikající motorkář i policejní vůz narazili do pouličního světla.

Podle záznamu bezpečnostní kamery jeden z dvojice policistů kopl do zraněného ležícího motocyklisty a dvakrát ho udeřil do hlavy. V nemocnici skončili policisté i motocyklista. Déle tam pobýval motorkář kvůli pozorování, při střetu utrpěl zlomeninu kotníku, otřes mozku a další zranění například v obličeji.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání