Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Rom ubodal vyhazovače: Sedět půjde na 17 let!

Autor: Ondřej Požár, piffk - 
11. prosince 2013
18:57

Je mi to moc líto, ale nechtěl jsem ho zabít! Tak se v úterý odpoledne v závěrečné řeči hájil cikánský baron František R. (48), který ubodal na diskotéce na WC vyhazovače. Dostal za to 17 let natvrdo!

Podle státního zástupce šlo o zákeřný útok zezadu ve chvíli, kdy oběť zřejmě močila do pisoáru. Vražda se odehrála na záchodě diskotéky Sahara v Moravských Budějovicích.

„Martin byl skoro dva metry vysoký a 150 kilo vážící chlap. Obžalovaný by si na něj nikdy zepředu netroufl,“ míní otec ubodaného muže Miroslav V.

František R. se naopak hájil, že bývalému vyhazovači sebral nůž a jen se bránil. To však není podle žalobce možné, protože většina z devíti ran nožem byla vedena zezadu.

Státní zástupce měl skvěle připravenou závěrečnou řeč, v níž brilantně shrnul všechny důkazy. „Útok byl veden z nízké pohnutky, a to ze msty za předchozí konflikt, který měl synovec obžalovaného Vincenc R. s poškozeným,“ řekl žalobce.

Svědci podle něj dosvědčili, že František poté sháněl v okolních barech nůž, za který byl ochotný dát dva tisíce korun. I proto navrhl trest v rozmezí 18 až 20 let.

Naopak obhájce tvrdil, že verze obžalovaného o sebeobraně nebyla vyvrácena, proto požadoval potrestání svého klienta nikoliv za vraždu, ale jen za ublížení na zdraví s následkem smrti. Soud se však nakonec přiklonil na stranu státního zástupce.

Video Soud - Ondřej Požár
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání