Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Skandál v nemocnici, kterou řídí senátor Zemanovců: Pacient zemřel přikurtovaný k posteli!

Vrchlabskou nemocnici řídí senátor SPOZ Vladimír Dryml
Vrchlabskou nemocnici řídí senátor SPOZ Vladimír Dryml  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ljš - 
29. srpna 2013
11:09

Ve vrchlabské nemocnici, kterou řídí senátor za SPOZ Vladimír Dryml, měl Jiří Jandourek jen přečkat období, kdy jeho manželka podstoupí operaci a následnou péči v jiné nemocnici. Byl totiž nemohoucí a doma by se o sebe nedokázal postarat. Pacient se však nedočkal ani druhého dne a zemřel nadopovaný sedativy a přivázaný k posteli.

"Ve 3.04 mi volal, že je mu velice špatně, že má strašné bolesti a a že tam nikdo z personálu není, ať mu zavolám do nemocnice záchranku," řekla v pořadu Na vlastní oči zdrcená manželka zesnulého pacienta.

Podle záznamů zkontroloval lékař pana Jandourka až o 40 minut později a neshledal žádné potíže. Ráno byl však pacient mrtvý. Šokující je, že i přes žádosti paní Jandourkové odmítla nemocnice provést pitvu a případ uzavřela s tím, že zemřel na selhání srdce.

Pitva

Zoufalá vdova se s tím však odmítla smířit a podala trestní oznámení. K pitvě tak dojít muselo a ukázalo se, že pan Jandourek zemřel na prasklý žaludeční vřed.

"V průběhu hospitalizace pravděpodobně docházelo ke zhoršování zdravotního stavu a pravděpodobně mu bylo podáváno velké množství sedativ, patrně aby nerušil personál různými žádostmi, dále docházelo k jeho násilnému připoutání na lůžku," píše se v policejní zprávě.

Dryml

Senátor Vladimír Dryml, který nemocnici řídí, však celou kauzu vnímá jako snahu ho policky zdiskreditovat a podal trestní oznámení. Zajímavé ale je, že podle MF Dnes nechal záhy poté, co se o případ začala zajímat televize, ve své nemocnici vyvěsit zákaz kurtování pacientů.

ajtakrajta56 ( 31. srpna 2013 00:06 )

Bohužel se taková špína děje asi ve všech nemocnicích. Naordinujeme hezky sedativa, aby nás pacienti neobtěžovali!Tím je pacient utlumen a přehlédnou se příznaky onemocnění!!!

popocatepetl ( 30. srpna 2013 11:38 )

Vzdržela tam přes hodinu! Pak stáhli článek jako celek na mnoho hodin. Někdo v Blesku asi přijde o prémie. (Pro ty, kdo neviděli: u úvodní fotografie Drymla byla místo popisku velkými písmeny citovaná výzva Policie ČR, aby se každý, kdo o hledaném má informace obrátil na policii.)

capitan_jorge ( 29. srpna 2013 22:29 )

Když by byl ten doktor z ODS, bylo by to tím vysvětleno.

capitan_jorge ( 29. srpna 2013 22:27 )

Když zemřel víceméně náhle, tak musela být arodována velká céva a musel mít výrazné příznaky hypovolémie. Ty by lékaři ujít neměly. Perforace u staršího a oslabeného člověka dokáže peritonitidou zabít přes noc. Jsou to akademické diskuze, protože nemáme všechny informace.

doktormediciny ( 29. srpna 2013 21:33 )

Vte, máte pravdu tak na 90 procent.Krvácející vřed není lehké poznat.Pokud jde opravdu o peroraci , /tedy prasknutí/ boleswti nepotlačí anmi morfuim nebo dolsin. Poutze se hůře diagnoostikuje.Průběh vřčdu krvácejícího nemusí být tak dramnaticmký a s největší pravdpodobností by toto nevedlo k tak rychlé smrti

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání