Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Dala vypít dcerce fridex, dostala 25 let

Autor: Zbyněk Schnapka, Kšim - 
11. března 2011
16:33

Jen uslyšela slova „je vinna“, zhroutila se na lavici. Vsedě si pak vyslechla Veronika S. (27), že do nejpřísnějšího vězení půjde na 25 let. Krajský soud v Plzni krkavčí matku potrestal výjimečným trestem za to, že dala své dcerce Terezce (6) vypít smrtelně jedovatý fridex.

Veronice S. přitížilo i to, že lhala lékařům, když se jí ptali, jestli dcera nemůže mít otravu. Nic jim neřekla, i když ji upozorňovali na to, že holčička je v tak kritickém stavu, že může zemřít. Terezka ale zázrakem přežila.

„To co udělala, je tak závažné, že na tím rozum zůstává stát. Jednala plánovitě, chtěla se zbavit dcery a všechno hodit na přítele, otce Terezky,“ dodal Špeta.

Státní zástupkyně Václava Brýdová u soudu zdůraznila, že Veronika S. se na svůj čin předem připravila. „Koupila si časopis, kde si přečetla, že fridex je smrtelně jedovatý. V obchodě s potřebami pro motoristy si pak koupila láhev fridexu. Když dceru otrávila, snažila se zamaskovat stopy. Láhev od fridexu zahodila do kontejneru. Myslela si, že ji nikdo nenajde,“ uvedla Brýdová.

Osudný den Veronika S. přimíchala večer Terezce do pití nemrznoucí směs. „Byl to takový hodně červený čaj. Byl nějaký divný. Musela jsem ho vypít. Pak mě bolelo bříško. Maminka na mě koukala. Chtěla, abych umřela. Smála se. Mě moc bolelo bříško,“ tyhle šokující věty řekla policistům Terezka.



Holčička asi pět hodin trpěla ukrutnými bolestmi. Když už se matka nemohla na utrpení své dcery dívat, zavolala záchranku. Ta Terezku odvezla do karlovarské nemocnice a odtud ji vrtulník převezl do pražské Všeobecné fakultní nemocnice. Tady Veronika S. lékařům popírala, že by její dcera vypila jedovatou látku. Otravu fridexem lékaři proto zjistili až z několikahodinovým zpožděním a to teprve poté, co provedli řadu testů. Teprve pak ji mohli začít léčit.

„Začala dostávat alkohol přímo do žaludku. Alkoholový roztok jsme jí zavedli i do žil. Musela mít totiž v krvi v nejméně 1,5 promile. Dostávala výživu do žil, brala léky na snížení tlaku a proti bolesti a museli jsme ji stále zavodňovat,“ popsal léčbu primář jednotky intenzivní péče Václav Vobruba.

Za 36 hodin začala Terezka sama dýchat a po pěti dnech intenzivní léčby byla z nejhoršího venku. Veronika S. nikdy neřekla, proč dceru otrávila. Mluví se o tom, že to měla být zřejmě pomsta bývalému partnerovi, otci dítěte. U soudu byla její sestra, která se s ní po rozsudku dlouze objímala. Ubrečenou Veroniku S. pak vězeňská eskorta odvedla ze soudní síně.

belissima ( 15. března 2011 20:37 )

*** jedna,taky bych jí dala napít.Jak to mohla udělat,pomstít se na dítěti.Kam jsme se to dostali

bernadette ( 13. března 2011 20:55 )

Doufejme, že nepřežije ani první rok, vrahy dětí nemá nikdo rád ani v kriminále!

manolla1 ( 11. března 2011 17:37 )

Dostala, co si zasloužila! Konečně u soudu padl rozumný verdikt ! Pomstít se svému příteli - tím že zabiji - zmrzačím společné dítě, to je fakt něco! ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání