Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Nejnebezpečnější města Česka

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Šimon Hradní - 
3. září 2009
05:00

Praha, jedno z nejkrásnějších měst střední Evropy a ráj pro turisty, má však ještě jedno, poněkud smutné prvenství – nejvíc trestných činů v přepočtu na obyvatele.

Hned v závěsu za ní jsou ale dvě největší moravská města – Ostrava a Brno.

Podle policejních statistik se v Praze za první pololetí letošního roku stalo přes 42 tisíc trestných činů. Druhé místo obsadila Ostrava s 9000 trestnými činy a třetí místo Brno s 8900. Rájem zločinců se hlavní město stalo i co se týče násilných a majetkových trestných činnů. A důvod? „Praha je město anonymní. Jsme centrem veškerého dění, jsou zde dopravní uzly,“ zdůvodnila prvenství Prahy Iva Knolová, tisková mluvčí pražské policie. A její slova potvrzují policejní statistiky. Pražské podsvětí se podle všeho letos od ledna do června dost vynasnažilo – má na svědomí totiž 22 vražd a 51 znásilnění za prvních sedm měsíců letošního roku.

V porovnání se světovými metropolemi je však Praha město andělů. Většinu obětí má na svědomí boj mezi drogovými kartely a organizovaný zločin spojený s výrobou a distribucí drog. Například v americkém New Orleans, kde žije necelých 500 tisíc obyvatel, je ročně zavražděno zhruba 450 lidí.

388435:gallery:true:true

388436:gallery:true:true

OSTRAVA

Babička s vnučkou (1,5) jako rukojmí

27. 5. 2009 - Ženu, která v náruči držela 1,5 roku staré dítě, si jako rukojmí vzal zatím neznámý lupič během přepadení banky v Ostravě-Zábřehu. Ženě přiložil ke krku nůž a donutil ji dojít až k pokladnám. Tam pracovnici banky donutil, aby mu vydala několik desítek tisíc korun!

PRAHA

Brutálně ubodal svou družku

28. 8. 2009 – Jeden z nejčerstvějších brutálních trestných činů se stal minulý pátek v Praze-Modřanech. Sedmačtyřicetiletá žena volala na policii vystrašeně o pomoc, ale nakonec jí to nebylo nic platné. Její bývalý druh ji pobodal a ona útok nepřežila. A nebezpečný muž je stále na svobodě!

BRNO

Oběť rozčtvrtil a spálil na dvorku

26. 8. 2009 – Kriminalisté dopadli šest lidí, kteří v lednu ukradli z Národního divadla v Brně celkem 16 cenných hudebních nástrojů za dva miliony korun. Šlo především o housle a violy. Mezi zcizenými nástroji byly také jedny z nejcennějších houslí za 750 000 korun.

hani ( 3. září 2009 13:04 )

Policie ne chce dodat jak zbran na zabijeni genetycky jed. Kterym zabiji v nemocnicich absolutne beztrestne doktori. Jako v nem. Bohunice na 7patre, chirurgie. Mate tam dok Robeka, Garajevu, Suru, Prochazku, Bendu, Linchartovu a jinych. Zabiji vam kohokoliv genetyckymy elexirama. A nikdo nikoho ne potresta. To zbran specaku a doktoru - nakazi vas rakovinou, a zemrete trapne. Udelaji autoavarie - sami vynni, vjeli do protismeru. Mohou zamenit vam leky, ktere ne leci a zabiji. Moc chlapu kazderocne zabije sebe vlastni zbrane - nabit ji. Kdyz vy vite ze nejsou nabita - vlastni neopatrnost. Legalne spusobu na zabijeni jsou moc. Pro penize, moc, biznes, vitezstvi zabiji kohokoliv. Podivejte na svuj Olimp - zabijak moc. Ne svyma rucemi - cizimy, jako Paroubek.

carr ( 3. září 2009 10:00 )

významně se podílí na této kriminalitě utiskovaná opálená a diskriminovaná menšina? A zajímavé by bylo vědět, jaký podíl v % vzhledem k počtu obyvatel této dnes doufám stále ještě menšiny je je tato kriminalita tvořena. Možná bude nutno přidat do sazebníku trestů trest odsunu do Kanady.

kocka22 ( 3. září 2009 08:11 )

protože se o tom nesmělo psát, ty hňupe!

rezak ( 3. září 2009 05:59 )

Proč byla zločinnost před rokem 89 daleko menší?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání