Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Přítelkyně zastřeleného: Policajta zabili jeho kamarádi

Autor: ših - 
18. září 2009
00:49

Zastřelený policista (†27), mrtvý muž (†28)… Kolem středeční přestřelky v pražských Řeporyjích se objevuje stále více otazníků. Policii se přihlásili dva hledaní svědci…

Prý během střelby s kriminálníkem Petrem H. seděli v kradeném autě. Na rozdíl od nich neunikl policejní kulce. Podle informací Blesku je možné, že policisté porušili při zásahu zákon! A co hůř, pokud se ukáže, že kriminálník skutečně neměl zbraň, znamenalo by to, že policistu Lukáše zastřelili jeho kolegové!

Čtěte také:

Střelba v Praze: Mrtvý policista (†27) i pachatel (†28) >>
Svědci: Policajti stříleli bez výzvy >>

Kamarád zastřeleného recidivisty exkluzivně pro Blesk

Zloděj aut, uživatel drog ale i otec ani ne dvouletého syna. To vše byl Petr H. (†28) z Lužin, který zemřel při středeční střelbě v pražských Řeporyjích, a kterého tam přijela zatknout policie. Při přestřelce však neunikl policejní střele. Blesku se podařilo získat exkluzivní zpověď jeho kamaráda Daniela B., který ho zná od malička.

Čím se Petr H. živil? Říká se, že prodával drogy?

„Drogovej dealer to nebyl, to je nějakej omyl. On spíš bral ty drogy. V poslední době byl na pervitinu, ale bral i heroin. Na drogách byl tak sedm nebo devět let.“

Čím se tedy živil?

„Hlavně krádežema, dělal trafiky. Kradl v poslední době i vozy. Ale bouchačku žádnou neměl, takže to asi zavinili ti policisti. On byl takovej, že by najížděl vozem, nebo ujel. Ta bouračka k tomu i sedí, ale že by po někom střílel?“

Ale ve vězení už byl?

„Měl majetkovou trestnou činnost, teď by šel asi potřetí nebo počtvrtý. V poslední době mi říkal, že má trest 7,5 roku a má nastoupit do kriminálu a že rozhodně tam nechce jít. Vyhejbal se.“

Měl rodinu?

„Má syna, kterýmu je asi rok a půl. Jeho partnerka nebyla stoprocentní máma, s tou se asi před rokem rozešel. A jak bral ty drogy, tak jim ho sociálka odebrala. To mu byly asi tři měsíce. Vzala si ho k sobě do péče máma.“


Nejasnosti okolo střílečky v Řeporyjích

1. Vražedná zbraň Pistole, kterou podle původních tvrzení policie prchající recidivista zastřelil na místě zasahujícího policistu, se dosud nenašla. Přitom místo přestřelky prohledávali policisté dokonce se psy celé středeční odpoledne.

2. Jak se pachatel dostal z kradeného auta? Ve chvíli zásahu bylo havarované auto obklíčeno několika zasahujícími policisty. Jak se mohl stíhaný recidivista dostat nejen z auta, ale i utéci sto metrů daleko? A jak utekli dva spolucestující?

3. Spolucestující ve vozidle Záhadou také zůstává, jak mohli policisté střelbou do automobilu riskovat životy dalších dvou lidí, kteří v autě seděli s recidivistou. Průstřel byl totiž patrný nejen na předním skle, ale i na zadním bočním okénku auta.


Policejní verze případu

Mluvčí pražské policie Iva Knolová ve středu, ještě předtím, než na případ policejní inspekce uvalila informační embargo, Blesku řekla: „Při služebním zákroku najela podezřelá osoba motorovým vozidlem na služební vůz kriminální policie a vzápětí došlo k přestřelce. Kolegové zemřelého policisty pronásledovali pachatele a ten byl na útěku zastřelen. V každém případě je zřejmé, že střelnou zbraň první použil pachatel,“ uvedla Knolová. Včera ráno však mluvčí policejní inspekce Martina Lídlová už odmítla o případu jakkoliv informovat. „Až budou jasné výsledky expertiz, teprve pak sdělíme nějaké informace. Ale do ukončení šetření určitě nic sdělovat nebudeme,“ dodala s tím, že všechny možné scénáře jsou zatím pouhé spekulace.


Výpovědi svědků vyvrací policejní teorii

Jak střílečka probíhala, popsali pro tn.cz kamarád Milan a přítelkyně zabitého Petra H. Monika. Podle jejích slov policisté výzvy k vystoupení nekřičeli, nestříleli do vzduchu. „Prostě to rovnou prali do toho auta,“ řekla a dodala, že ve chvíli, kdy byl zasažen policista, seděl Petr v autě. Monika také potvrdila teorii, že policistu smrtelně zranila odražená kulka z pistole jeho kolegy. „Slyšela jsem, jako by od železa něco odcvrnklo a pak jsem viděla zasaženého policajta,“ řekla. „Vím, že to byl odraz. A hlavně vím, že Petr pistoli neměl,“ uvedla. Kamarád, který seděl v autě na sedadle spolujezdce, její výpověď potvrdil. „Petr vyběhl ve chvíli, kdy ten policajt už dávno ležel na zemi. Křičeli na něj »stůj«, on se rozeběhl a pak už jsem jen viděl, jak se skrčili a začali po něm střílet, všichni tři,“ uvedl.

 

vseznaleksenior ( 24. září 2009 14:55 )

a anatomeie se prokázalůo, že žena má o 300 gr méně mozkové tkáně po stránce anatomické, fuklčně je to ještě horší... Tak Amýálko moc nevyskakuij, více lidem se chce z Tvých vět zvracet..

vseznaleksenior ( 24. září 2009 14:52 )

No a na právech se učí:In dubio pro aegroto, in certas pro Reo..

vseznaleksenior ( 23. září 2009 17:47 )

myslíte že je tak snadné se zorientovat??Podotýkám že nejsem policista, ani jsem nebylmpomocník VB.Erare humanum est

vseznaleksenior ( 23. září 2009 17:29 )

když chodí po bytě vnoučata... Myslivci musí mít zbraně zajištěny, ale Vy jestli chodítes kroksnou, tzak Vám to můůže děcko vytáhnout a zastřelis někoho... Nakonec v texasu se musí zbraně nosit viditelně..

rezacek ( 21. září 2009 08:43 )

Policejní snajpři měli zase velký den. Dva úlovky, pravda, jeden vlastňák, ale to se také počítá. Prostě si dobře zastříleli, kdy zas k tomu budou mít takovou příležitost.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání