Ke zraněnému byla vyslána rychlá lékařská pomoc z Čáslavi, která byla na místě během několika minut, a Letecká zdravotnická záchranná služba z Prahy. Na místo vyrazili také policisté a hasiči. Mladý muž utrpěl těžké poranění a částečnou amputaci dolní končetiny, která byla stále zaklíněná ve stroji. Z tohoto důvodu měli záchranáři problém se ke zraněnému dostat a museli spolupracovat s hasičským záchranným sborem při jeho vyprošťování.

Muž byl při příjezdu záchranářů při vědomí, ale jeho stav byl vážný. Záchranáři zraněnému okamžitě začali tlumit bolest a hradit krevní ztráty infuzními roztoky. Hasiči nemohli pacienta ze stroje vyprostit, proto stroj na místě rozebrali a odpojili hřídel, ve které byla končetina zaklíněná. Zraněný muž mohl být konečně předán do rukou záchranářů, aby mohli zahájit akutní léčbu. Lékařka uvedla pacienta do umělého spánku a zajistila mu základní životní funkce. Záchranáři se vzhledem ke komplikovanému zaklínění končetiny rozhodli pacienta transportovat do nemocnice i s hřídelí. Hasiči poté pomohli s transportem pacienta do vrtulníku. Pacient byl transportován leteckou záchrannou službou do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady.

Do areálu nemocnice na Vinohradech dorazila jednotka HZS Praha, ze stanice Strašnice, aby asistovala lékařům a záchranářům při odstranění hřídele.

Tereza Vojtová tisková mluvčí ZZS Středočeského kraje FOTO: Policejní deník