Krajské ředitelství policie Libereckého kraje v žádném případě získané informace nepodcenilo a připravilo důkladné bezpečnostní opatření, jehož hlavním cílem bylo účinně omezit negativní jevy ovlivňující bezpečnostní situaci a zajistit veřejný pořádek na teritoriu města Liberce a jeho okolí. V rámci přípravy celého opatření policisté samozřejmě úzce spolupracovali i s pořadatelem koncertu.

Do uvedeného bezpečnostního opatření byl nasazen takový počet policistů, který by jim umožnil proti jakémukoliv protiprávnímu jednání zasáhnout okamžitě a razantně tak, jak to příslušníkům Policie České republiky ukládá zákon. Zapojeni do něj byli policisté pořádkové policie, dopravní služby, cizinecké policie a kriminalisté Služby kriminální police a vyšetřování. Důkladnou přípravou a následnou realizací celého opatření se podařilo na teritoriu města Liberce zajistit klid a veřejný pořádek, k jehož narušení v noci ze soboty na neděli nedošlo.

Policisté po celou dobu jeho konání také zajišťovali plynulost a bezpečnost silničního provozu a v rámci řady kontrol pátrali po hledaných i pohřešovaných osobách. Během opatření policisté provedli kontroly celkem šestnácti provozoven restaurací či barů a zkontrolovali necelých 200 osob. Po dobu celého opatření policisté nezaznamenali na teritoriu města jakékoliv protiprávní jednání a lze tedy konstatovat, že tak splnilo i preventivní účel.

nprap. Dagmar Sochorová tisková mluvčí PČR