Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Exprezident Klaus: Razie je tyátr! Nikdo ze zadržených nebyl na útěku

K policejní razii v úřadu vlády a dalších institucích se vyjádřil i exprezident Klaus
K policejní razii v úřadu vlády a dalších institucích se vyjádřil i exprezident Klaus  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan)
Autor: simao, ČTK - 
13. června 2013
20:50

Takovou akci Česko nepamatuje. Bez komentáře nenechal dnešní rozsáhlou razii v úřadu vlády a u kmotrů ani exprezident a kontroverzní politik Václav Klaus. Své pověsti nezůstal nic dlužen. Podivoval se nad tím, jak velký je to tyátr.

Zemanův předchůdce ve funkci Václav Klaus vyrazil na Mezinárodní operní festival Smetanova Litomyšl, kde se zúčastnil jeho slavnostního zahájení 55. ročníku.

Rozsáhlý policejní zásah nechtěl podrobněji komentovat, nakonec mu to však nedalo. A provedení celé akce označil za "přestřelené".

"Zásadně odmítám, aby se věci, které se dají řešit za bílého dne a bez kukel, se řešily o půlnoci a s kuklami. To je trochu hra a ta se mi z principu nelíbí, aniž mám sebemenší konkrétní informaci, o co jde," řekl Klaus ČTK v Litomyšli.

"Ti lidé, kteří byli zadrženi, nikdo z nich nebyl na útěku, nikdo z nich se neskrýval před světem a já nechápu, proč kolem toho dělat takový tyátr," dodal Klaus.

Zeman: Počkejme na výsledky vyšetřování

Klausův nástupce Miloš Zeman však bude mít v souvislosti s razií v pátek napilno. Sejde se s policejním prezidentem Martinem Červíčkem, premiérem Petrem Nečasem (ODS) i šéfem opoziční ČSSD Bohuslavem Sobotkou, aby s nimi probral aktuální vyhrocenou situaci.

Zeman byl přitom dnes hostem pro změnu v Bratislavě na schůzce prezidentů zemí střední a jihovýchodní Evropy. Po návratu ze slovenské metropole pak televizi Prima Zeman řekl, že je třeba vyčkat na to, co ukáže vyšetřování.

"A teprve na základě výsledků tohoto vyšetřování se můžeme seriózně rozhodnout," uvedl Zeman,  když reagoval na dotaz, zda je to situace pro předčasné volby či výraznější změny ve vládě.

Televize se prezidenta zeptala i na to, jestli by měl Nečas považovat za signál k odchodu to, že do případu je zapletena i ředitelka jeho kabinetu Jana Nagyová. Zeman uvedl, že je třeba ctít presumpci neviny. "Ale v každém případě, kdyby se ukázalo, že paní Nagyová byla obviněna právem, tak se domnívám, že to takový signál opravdu je," dodal Zeman Primě.

tondapraha ( 19. června 2013 21:08 )

itartas:Ty jsi nezkutečný debil.Klaus byl nejhorší prezident,této republiky.Nikdy nedosáhne ucty T.G.M.Masyrika,ani Václava Havla.Takový gauner se hned,tak nenarodí

Jirka1313 ( 19. června 2013 11:15 )

Co takhle něco k věci? To nemáš mindráku, viď?

itartas ( 19. června 2013 10:43 )

Neskonale si V. Klause vážím, je to jediný politik, který v tomto státě stojí za uznání a který pro tuto republiku něco udělal. Češi, ten národ nepoučitelných hňupů si takového politika nezaslouží. Jediné co si zaslouží za svoji tupost, lenost a závistivost je totalitní režim a nechť je komouši opět pěkně 40 let je...!

itartas ( 19. června 2013 10:37 )

diam: ty jsi úplně vymaštěný hňup...

itartas ( 19. června 2013 10:36 )

hlinsko: jediné šplechty, které jsou zveřejňovány jsou ty tvoje, husopase!

Zobrazit celou diskusi