Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Velká předpověď počasí na léto 2010

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: rvs, pes - 
7. června 2010
11:35

Na tuto předpověď čekalo celé Česko! Po dramatických dnech, kdy se na nás doslova valila voda, města a vesnice se měnila na jezera, se lidé ptají: Co bude dál? Jaké bude letošní léto? Jak počasí ovlivnil výbuch islandské sopky? Podle německých meteorologů je nejvhodnější datum pro dovolenou v Česku mezi 9. a 18. červencem!

575502:gallery:true:true

Němečtí odborníci z meteorologického serveru donnewetter.de se chlubí, že úspěšnost jejich předpovědi je až 80%! „Máme počítačový model, podle kterého sestavujeme i dlouhodobé předpovědi. Tento systém stále zdokonalujeme,“ uvedl pro slovenský deník Plus JEDEN DEŇ německý meteorolog Karsten Brant.

Podle Dagmar Honsové čeští meteorologové tak přesně počasí předpovědět neumí. "Numerické modely mají svůj dosah předpovědi maximálně na měsíc dopředu. Od 15 dne se ale jejich výstupy výrazně odlišují," řekla pro Blesk.cz Honsová. Německým meteorologům nedělá problém předpovědět přesné počasí i na více než měsíc dopředu.

Bouřky, přeháňky a v druhé půlce července krásně

Podle německé předpovědi se  od 9. června začne oteplovat až ke 30 stupňům. S vyššími teplotami ale přijdou také bouřky. Příští týden se naopak ochladí a bude až do čtvrtka (17.6.) pršet. Na přelomu dalšího týdne (od 21.6 až do 24.6) nás čekají opět bouřky. Později se má znovu vyjasnit a teploty vystoupají na 25 stupňů.

Pokud chcete dovolenou v Česku strávit u vody, naplánujte si volno od 9. července. Od toho pátku až do následující neděle 18. 7. by mělo být převážně jasno, bez přeháněk i bouřek a teploty mezi 27 až 32 ºC! Ochladit by se mělo až ke konci července.

gogo ( 7. července 2010 08:07 )

Ví autor článku o čem to vůbec píše ?

zlymikes ( 10. června 2010 06:11 )

na tu vychrtlou kozu nahoře bez zkazil to příjemné ráno

Zobrazit celou diskusi