Přestože jsou jen pár desítek metrů od spálené haly, populární bleší trhy na Kolbence budou pokračovat.

„Požár se nás naštěstí nijak nedotkl, byl zcela mimo areál, kde se trhy pořádají. Akce se neuskutečnila pouze v neděli, a to kvůli prevenci. Pokud by se otočil vítr, bylo by obtížné všech asi 2500 lidí z areálu evakuovat,“ popsal Blesku jednatel pořadatelské společnosti Flohmarkt Lukáš Svoboda.

Trhy neskončí ani kvůli plánované výstavbě kancelářských a obytných domů v areálu Kolbenky. „Ta má začít nejdříve přibližně za rok a půl. Lidé ale nemusí mít strach. Alespoň v první fázi výstavby se fungování trhů nijak neomezí,“ dodal Svoboda.

Po viníkovi sobotního požáru policie i nadále pátrá. Podle neověřených informací mohl souviset s vyřizováním účtů mezi vietnamskými podnikateli. Skladiště látek měl údajně pronajaté právě jeden z nich. Spekuloval o tom vlastník budovy. Policie to nepotvrdila.

„Kriminalisté spolu s vyšetřovateli hasičů provedli ohledání požářiště. Zatím se nepodařilo stanovit příčinu požáru. Byly zajištěny stopy a důkazy, které budou podrobeny znaleckým zkoumáním,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová.