V minulosti hrál i ochotnické divadlo. Zatímco na prknech, která znamenají svět, hraje nejraději v hudebním divadle nebo komediích, politika se podle něj ale často mění v tragédii. „Upřímně herci se vždy lépe hraje tragédie, protože sehrát komedii, aby to bylo opravdu vtipné a aby se divák za vás necítil trapně, tak to není úplně jednoduché a tam se teprve ukáže pravý herecký um, ale tragédii umí sehrát kde kdo a myslím, že všichni kolegové tady s tím mají zkušenost,“ uvedl ve speciální debatě ke krajským volbám v Pardubickém kraji na Blesk.cz Netolický.

Jako velký problém kraje v současnosti vnímá v jeho různorodosti. „Problémy Pardubicka a Chrudimska se velmi výrazným způsobem liší od problémů třeba Jevíčska, Kralicka nebo Hlinecka a to je to, co je podstatné, protože z těchto periferních částí kraje odchází občané za prací logicky do větších center a my jako Pardubický kraj jim musíme vytvářet nějaký polštář,“ uvedl současný hejtman. 

Na celý záznam debaty z Pardubického kraje se můžete podívat zde:
Video
Video se připravuje ...

Záznam debaty lídrů Pardubicka: Kdo zavinil dopravní kolaps v kraji? Blesk TV

Znamenat by to mělo rovnoměrné a rozvrstvení dopravní infrastruktury v patřičné kvalitě nejenom v sídelním městě Pardubice, ale po celém kraji. „To, že Pardubice nejsou umístěny v centru kraje, dělá trošku problémy, protože cesta do Jevíčka trvá z Pardubic hodinu a půl, něco podobného je do Králík, a proto je potřeba zaměřit se na celý kraj a říct si, jaké priority v jednotlivých částech jsou a s těmi těm jednotlivým městům a obcím pomoci,“ upřesnil Netolický. 

Za „gaunera“ chce po Netolickém zbrojař omluvu a milionové odškodnění 

Netolický měl loni v prosinci nazvat majitele skladu munice a výbušnin ve Slatině Martina Rudolfa gaunerem. Podnikatel ho vyzval k omluvě a zaplacení takřka 1,8 milionu korun za nemajetkovou újmu. Podle hejtmana se v některých případech musí říct rezolutní dost a tohle byl jeden z nich. Kdo případnou pokutu bude platit, neprozradil. 

ČSSD je pro rovnoměrný rozvoj celého kraje, což podle něj není samozřejmost. „Myslím, že je potřeba jasně říci, že Pardubický kraj by měl dbát na to, aby se rozvíjeli všechny jeho části a takto směřovat i jeho investiční politiku. My to takto děláme a já chci garantovat i do budoucna, že pokud budu pokračovat ve své funkci, tak že tomu takto bude,“ vysvětlil Netolický. 

K dopravě by se mělo přistupovat jako k veřejné službě 

Dalším podporují i jízdné pro žáky a seniory zdarma. Dopravu totiž vnímají jako služby a tak by k ní i chtěli přistupovat. „Hovoříme o tom, abychom občany motivovali k například k tomu, aby využívali hromadnou dopravu. A opět nemám na mysli jen tu příměstskou, ale meziměstskou, což si myslím, že je správně,“ míní Netolický s tím, že tato veřejná služba má být garantována především do práce, do školy, k lékaři a s výjimkami pro straší lidi i do obchodu. 

Ve svých posledních třiceti vteřinách pak upozornil, že se nejedná o volby celostátní, ale regionální a z toho důvody volí ČSSD lid, kteří žijí v Pardubickém kraji a kteří se o něj starají. 

Na video ze závěrečných 30 vteřin lídrů kandidátek pro Pardubický kraj se můžete podívat zde:
Fotogalerie
16 fotografií