Do krajských voleb vede v Libereckém kraji hnutí ANO, které letos bojuje o místa v krajích vůbec poprvé, Jitka Volfová. Zastupitelce České Lípy je 47 let, je vdaná a má dva syny. Dlouhá léta pracovala ve veřejné správě, dnes je mimo jiné vedoucí jednoho z odborů na Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových. Má ráda Cimrmany, ale také lyžování, chození po horách nebo jízdu na kole. Nesdílí názor, že lepší sjezdovky jsou v zahraničí.

„Často mě překvapuje, že lidé říkají, jak vyzkoušíš zahraniční sjezdovky, tak si sem zajezdit nepůjdeš. Neuznávám to. Kdo má tento kraj rád, tak si tu rád zalyžuje nebo využije zdejší cyklostezky. Jezdím ráda do Pasek nad Jizerou nebo do Rokytnice,“ odpověděla Volfová na dotaz, zda využívá terénu Libereckého kraje, nebo jezdí jako mnozí do zahraničí. 

Jako palčivý problém kraje vidí Jitka Volfová stav komunikací druhé a třetí třídy, který má vliv na dopravní obslužnost v okrajových částech. Nejdůležitější bude podle ní včasná příprava, například dobře zajistit výkup pozemků. Realizace by pak měla být co možná nejrychlejší, se souhlasem obcí by navrhovala výstavbu celoroční, a to i v noci.

Kandidátka se před volbami mění, ANO je jinak jednotné

Do čela předsednictva navrhovalo liberecké ANO původně ředitele českolipské nemocnice Jaroslava Kratochvíla. Ten se ale místa na kandidátce vzdal. Současná lídryně ANO v Liberci Jitka Volfová situaci nepovažuje za důkaz toho, že by strana řešila vnitřní problémy. 

Video
Video se připravuje ...

Politikaří liberecké ANO? Nebo NE? Blesk TV

„Když se tvoří kandidátní listina, tak je normální, že než se dotvoří a schválí, podléhá změnám. Náš proces byl demokratický, naši lidé mi dali důvěru i vzhledem k pracovním zkušenostem a morálním postojům,“ uvedla Volfová. 

Poslanec za ANO Martin Komárek to ale vidí jinak. Bez obalu pro Mladou frontu Dnes uvedl, že „situace v krajské organizaci není dobrá, bojuje tam proti sobě několik skupin a do značné míry je prolezlá politikařením“. Volfová tvrzení odmítla s tím, že je hnutí jednotné a že má kolem sebe pevný a morální tým. Otázku, zda mohou voliči čekat po volbách rozpad buňky, nekomentovala.

Závěrečná slova Jitka Volfová věnovala volebnímu programu liberecké ANO a vyzvala lidi, aby přišli k volbám. „Chcete jezdit po kvalitních komunikacích, chcete, aby se v době, kdy budete nemocní, o vás někdo postaral, chcete, aby váš kraj prosperoval?“ Vzkázala, že ručí za to, že se vše zmíněné zrealizuje.

Vzkazy kandidátů ve třiceti sekundách najdete v tomto videu:

Video
Video se připravuje ...

30 sekund pro lídry Libereckého kraje Blesk TV

Na celý záznam pořadu se podívejte zde:

 

Video
Video se připravuje ...

Záznam debaty z Liberce: Jak moc kraj špiní korupce a co bude s Ještědem? Blesk TV

Vše o krajských volbách najdete ZDE

Fotogalerie
8 fotografií