Čerstvý padesátník Pavel Talíř (KDU-ČSL) je fanouškem motorismu, ale i přírody. Stejně jako jeho strana se zasazuje o prorodinnou politiku. Je ženatý a má dvě děti. Své voliče by jako hejtman rád oslovoval osobně stejně, jak to dělá ve „svém“ městě Kaplici, kde je starostou. Styk by s občany udržel přes sociální sítě a skrz informovanost o dění přes tiskové zprávy.

Pavel Talíř z KDU-ČSL je lídr jihočeské kandidátky.
Autor: David Malík

„KDU-ČSL je tradiční strana se svou historií, a tudíž nepřináší excesy. Jsme strana, která navrhuje stabilitu a práci pro lidi,“ vypíchl z volebního programu Talíř. Na dotaz o kontroverzním nákupu zemědělských pozemků coby ředitel zemědělského družstva v Netřebicích pousmíval. Údajně panovalo podezření, že tamní družstvo poškodil o statisíce korun, proto byl ze své funkce odvolán.„Působil jsem třináct let ve funkci ředitele a nebyl jsem odvolán, ale dosloužil jsem funkční období, ještě jako starosta města. Pozemky jsem od nikoho nekupoval, naopak jsem je vysoutěžil u pozemkového úřadu,“ vysvětlil Talíř během debaty v Českých Budějovicích. 

Podívejte se na celý záznam debaty:

Video
Video se připravuje ...

Debata Blesku z jihu Čech: 7 kandidátů na hejtmana na jednom místě Blesk TV



Za největší problém kraje označil, stejně jako jiní, dopravní obslužnost. Navíc podle něj kraji chybí integrovaná doprava. „Tady je ten největší úkol, stanovit páteřní systém dopravy a na to navazující spojení, i přesto, že tu máme několik dopravců. Když se stanoví standardy pro veřejnou dopravu, obyvatelé se budou moci přesunout z osobních aut do veřejné dopravy. To je žádoucí,“ navrhl Talíř.

Video
Video se připravuje ...

Jihočeští politici měli 30 sekund, aby »uhnali« voliče. Co slíbili? Blesk TV



Protikandidát Jiří Švec (STAN) se s ním shodl na výstavbě nových bytů nejen pro mladé rodiny. Uvedení navrhované bytové politiky do praxe by talíř rád zajistil získáváním grantů na projekty a výkup pozemků. Na to by získával podporu z kraje i z národních grantů.

Video
Video se připravuje ...

Jihočeští lídři v kvízu: Znají Lipno, Šumavu a historii? Blesk TV