Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Internet se baví volbami: Podívejte se na galerii předvolebních bizarností!

/
  • I letošní kampaně před komunálními a senátními volbami přináší řadu kuriozit
    26. září 2014 ● 19:33

    Volby klepou na dveře, komunální i senátní. Kandidáti se snaží zaujmout různě. Někteří se svlečou, jiní převlečou, další jsou smrtelně vážní, ale přesto se vlastně před veřejností obnaží. A místo uznání sklízí spíše posměch od svého okolí a především na sociálních sítích. Jedno je jisté - i tyhle volby jsou plné bizarností! Podívejte se na vybrané fotky i videa, které pobavily internet!

  • 1.

    Hradec Mazec pobavil předvolební rap Doktora Rappera

    Co by to bylo za kampaň bez pořádného předvolebního rapu. "To je teda mazec, já jsem z města, jmenuje se Hradec Králové, milé dámy a pánové, žiju tady už od malinka, po městě mě vozí MHD linka," dává s černými brýlemi, kšiltovkou dozadu a v doktorském plášti se stetoskopem na krku tenhle hradecký lékař alias Doktor Rapper. Track Hradec Mazec má vskutku hitový potenciál. A potenciální voliče na sociálních sítích i YouTube pobavil.

     

    "Náš kamarád MUDr. Jan Tomš rapoval zcela neplánovaně, spontánně a přitom skvěle na letním dětském táboře. Po té přidal pár kousků na naši srpnové společné dovolené a tam jsme se rozhodli to natočit na video," vysvětlil Denis Doksanský z hnutí Starostové a nezávislí pro Hradec Králové. Sympatické je, že se tenhle počin nebere na rozdíl od dalších úplně vážně. Na rovinu byl prý natočen pro odlehčení politiky a předvolební kampaně. Připomnělo to však i rap Jaromíra Dušomíra a jeho "dáme mu mandát, pošleme ho do Sněmovny, on jim to tam nandá".

  • 2.

    Babišova sexuoložka radí: Sexu i politice ANO

    Kdo ještě neslyšel o sexuoložce Lauře, jako by nebyl. Tahle dáma spřáhla své síly s Babišovým ANO a snaží se dostat pro změnu do Senátu. Rozhodla se využít motiv z populárního seriálu Sex ve městě a podobně jako jeho ústřední hrdinka Carrie Bradshaw se nechala nafotit v negližé. Heslo "Láska, sex a politika" spolu s podivným krvavým nápisem "Volím Lauru do Senátu" skutečně rozruch na sociální sítě vzbudilo. Janáčková se však shodila sama i v diskuzích, když poodhalila mezery ve svém všeobecném přehledu. Třeba v tom, zda Turecko je součástí NATO nebo ne.

    Kandidátka ANO a sexuoložka Janáčková se na billboardu odhalila
    Autor: Foto Blesk - Dan Černovský

  • 3.

    Heslem voleb je sex? Poprvé s ČSSD

    Zlínská ČSSD se příliš nevyznamenala se svou lechtivou kampaní, že "pro spoustu z nás to bude poprvé". Na Facebook vyvěsila billboard s dámským klínem, zakrytým jen ladnou ručkou, a dočkala se řady parodií. Třeba té s Michalem Davidem a jeho taktéž kontroverzní fotkou...

     

    Na pudy mužských voličů však jako by se snažila upozornit ČSSD i jinak. "Je krásná," argumentoval podle idnes.cz radní ČSSD Pavel Dlouhý, proč se jedničkou ústecké kandidátky stala Marie Čápová. Tak snad má paní ředitelka i jiné kvality... Radní se následně za svá slova omluvil.

    Jestli jste mužského pohlaví, tak máte v letošních komunálních volbách na co koukat. Je to ale v mezích či už za hranou?!
    Autor: archiv Blesku

    Parodie na volební billboard zlínské ČSSD a Michala Davida zároveň
    Autor: Facebook, Twitter

  • 4.

    Hlasy do koše, chodníky pro chodce, s bezdomovci pryč!

    Řada politiků vyrazila při kampani na ulici. A zaujali je odpadkové koše, psí hovínka, nebo i samotné chodníky. Ani tyto volby se neobejdou bez sloganů typu "Neházejte hlasy do koše", "důvtipně" přilepeného na odpadkový koš, a "Ulice bez psí stolice", kterým se prezentuje kandidát hnutí Pro Prahu. Vděčné je i téma bezdomovců. "Dvě třetiny bezdomovců dostanu z ulice," hlásá třeba jeden z billboardů. Jak? Kdo ví.

     

    Ani slogan "Chodník patří chodcům" se TOP 09 příliš nepovedl. Billboard totiž sklidil posměch poté, co sám o sobě zabral přes půlku chodníku. "Je to samozřejmě logicky kravina. Ten slogan pochopitelně říká něco jiného. Je proti používání segwayů na chodnících. Volební tým udělal chybu. Je to nonsens. Teď už se plakáty samozřejmě odstraňují," přiznal pro lidovky.cz starosta Oldřich Lomecký. Slogan "Vyženeme narkomany do škol" pak vzbudil ohlas patrně největší, jde však o podvrh. I když vtipný.

    Na ulicích se před volbami najde všechno možné
    Autor: Facebook, Twitter

    Některé kandidáty výrazně zaujala problematika českého bezdomovce. A kladou si otázku: Kam s ním?
    Autor: Facebook, Twitter

    Kam s narkomany? Tenhle předvolební vtípek to vyřešil
    Autor: Facebook, Twitter

  • 5.

    Když jsou politici ve formě a rebelové

    Někteří politici se rozhodli v kampani ukázat, jak jsou ve formě. Třeba lidovec Pavel Botek na Facebook, který chce být senátorem za Slovácko. A tak se oblékl do kroje a mává na konkurenci demižonem. Osloví pijany?

     

    Koho ale chce oslovit takový Otto Chaloupka z hnutí Republika, který by také rád do Senátu, je otázka. Je to však prý rebel... Na YouTube totiž koluje jeho video z pohádky S čerty nejsou žerty, kde se kouzelně rozčiluje kaprál ztvárněný hercem Petrem Nárožným: "Je to rebel! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil..." Moc práce tohle video nedalo, ale je to trochu bizar u exposlance, který byl obviněn z toho, že nutil svého asistenta odevzdávat dvě třetiny výplaty.

    Jsem ve formě, hlásá "ovíněný" kandidát ze Slovácka
    Autor: Facebook

     

  • 6.

    Okamura fotí kandidáty proti slunci?

    Tomio Okamura je úkaz sám o sobě. Mluví údajně dvakrát rychleji než obyčejných Čech, což je realita. Facebook se však před volbami baví i vtipem, že nechává fotit kandidáty Úsvitu proti slunci, aby se všem co nejvíce "šikmily" oči a nebo že "Lídr Úsvitu v Praze byl vybrán na základě výhry v soutěži A teď se tvař co nejvíc jako Tomio Okamura." Palce však sbírá i fotka Okamurova údajná podporovatelka se sloganem "Když spím v tričku s Okamurou, tak netrpím noční můrou".

     

     

    Vtípek na účet Tomia Okamury a jeho Úsvitu. Nebo snat spíte s podobným tričkem také?
    Autor: Facebook, Twitter

  • 7.

    Chlapci spolu zateplují, kandidátka rozruší i jelena

    A ještě jedna porce předvolebních exhibicionistů! Někdy jde o vtípky, někdy je to míněno bohužel vážně a nebo zafungovalo kouzlo nechtěného. A tak se můžeme dozvědět, že kandidátka KDU-ČSL Helena Šustrová rozruší i jelena, David Plandor má štramberské uši a připomíná Hurvínka, nebo že ten pravý senátor Roman Kříž by chtěl být Říman, možná rovnou César. A "zelený" Stropnický junior, syn současného ministra obrany, doporučuje s mužným knírkem a koaličním kolegou po boku, že nejlepší je zateplit.

    Štramberský "Hurvínek" i pražský "César": Další předvolební kuriozity
    Autor: Facebook, Twitter

    Podle tohohle vtípku kandidátka KDU-ČSL rozruší prý i jelena
    Autor: Facebook, Twitter

    Chlapi a chlapci z koalice se rozhodli pro teplo. Za pozornost stojí i mužný knírek Stropnického juniora
    Autor: Facebook, Twitter

  • 8.

    Když se primátoři Prahy a Brna příliš nevyznamenají

    Vážně míněn byl billboard brněnského primátora Romana Onderky (ČSSD), který ve skupině s městskou policistkou, závodníkem či hasičem hlásal "Společně pro Brno".  "Není v pořádku, když se vládnoucí politik fotí a prezentuje se silovými složkami. Je to za hranou toho, co by se dělat nemělo," upozornil na přítomnost sličné policistky politolog Stanislav Balík lidovky.cz. Angažování městské policie pak těžko skousávali i Onderkovi političtí oponenti.

     

    Ještě větší porci kritiky však slízl tentokrát za své vyjádření na startu předvolební kampaně pražský primátor Tomáš Hudeček, když si rýpl do všech měst kromě Prahy. "Pokud si kdokoliv v České republice myslí, že Česká republika se může dostat na evropskou úroveň rozvinutím Brna, Ostravy, Břeclavi nebo Krnova, tak je na velkém omylu. Pouze podpora centra, pouze podpora hlavního města a pouze samotná aktivita nás, obyvatel Prahy, může být tím jediným nástrojem pro to, dostat se na evropskou úroveň ve všech ukazatelích, ve kterých bychom si přáli," řekl s překvapenými Karlem Schwarzenbergem a Miroslavem Kalouskem za zády. Následně se omluvil, zařazení mezi naše předvolební bizarnosti však Hudeček neunikl.

    Primátor Brna Onderka sklidil za tento billboard kritiku oponentů
    Autor: ČTK

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 20

tosto: Chyby dělají lidé, neboť nejsou bez chyby. Za chyby se chodí i do vězení. Do vězení zavírá policie na příkaz právníků. Právníkům to přikazuje zákon. Zákon netvoří právníci , ale parlament. Parlament netvoří právníci, ale poslanci. poslance nevolí parlament, ale národ. Národ jsou lidé. Za všechno si lidé mohou sami

(27. 09. 2014 13:25)

slider: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2771512/Poles-demand-millions-Britain-pay-benefits-Eastern-E uropean-governments-want-cash-returning-migrants.html

(27. 09. 2014 13:24)

a-z-: Když to tady čtu, tak mi je jasné, že největším problémem demokracie je volič...

(27. 09. 2014 10:29)

zdrclamrdka: vyžírky se cpou do senátu, měli by ho rozpustit, stejnak je k ničemu

(27. 09. 2014 10:02)

ivoadler: Je to zkrátka PRavá DEmokratická Legrace (použij jenom velká písmena). Dneska asi nemáme humoristický časopis jako byl bývalý Dikobraz. Ten by se na volbách vyřádil.

(27. 09. 2014 10:02)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy