Podle ní právě citové problémy s nimi, stejně jako nedostatek peněz, řešila Iveta alkoholem. A dvakrát přišla málem i o život. „Jirka Pomeje se vymyká. Ivetě k novému spořádanému životu dopomohl on. Navíc ji učinil šťastnou,“ říká Golda.

„Iveta byla pěkná, chytrá, úspěšná. Štěstí na muže ale neměla nikdy,“ tvrdí Golda s tím, že s Bartákem vydržela jenom půl roku. „Nevím přesně, proč se s ním rozešla. Mně řekla, že kvůli penězům. Buď dostala pocit, že je s ní jenom kvůli těm papírkům, anebo mu půjčila a on nevracel,“ říká Golda.
Iveta začala citovou a finanční krizi řešit okamžitě pitím. Nikdy prý ale nepropadla tvrdému, většinou to bylo červené víno nebo šampaňské. „Taky nepila pořád. Spíš byla kvartální alkoholik. Neustále jsem ji ale upozorňovala, ať toho nechá. Že to tomu Láďovi servíruje na zlatém podnose. A tím ohrožuje Artura.“

Fotogalerie
3 fotografie


Na druhou stranu, Golda Ivetu obdivuje a její alkohol omlouvá. „Odešla od Ládi a zůstala na všechno sama. Splácela hypotéku na dům, musela platit mě, benzin do auta, živila Artura a sebe a jako zpěvačka se musela oblékat,“ vysvětluje Golda, podle které se Iveta dostala do začarovaného kruhu: Neměla peníze, musela je vydělat, utratila je a tak to šlo dokola.

„Láďa jí platil a dodnes platí výživné 6 tisíc korun měsíčně, ale nechal na ní hrazení drahých hodin tenisu pro Artura. Myslím, že se jí mstil. Dodnes jí nemůže zapomenout, že od něho odešla ona. To se mu ještě u žádné ženy nestalo.“ Tenis pro Artura prý Ivetu přišel na 24 tisíc za půl roku, což bylo pro zpěvačku dost peněz. „Tak jsem ten účet jednou vzala a odnesla ho Láďovi. Poslal ho nazpátek! Přitom přece mohl být rád, že se Iveta snaží, aby Artur sportoval,“ stojí si na svém Golda.

Jak říká, byl to pouze veterinář Hanke, který Ivetu uměl finančně podpořit. „Moc se mi k Ivetě líbil. Navíc si báječně rozuměl s Arturem. Byl to sportovec. Iveta s ním začala jezdit na bruslích, na kole, vzal ji i na loď do Chorvatska. Arturovi také koupil kolo, aby zhubnul. Iveta je ale taková, že když se jí něco znelíbí, hned to řeší. Hankeho také dvakrát vyhodila. Musel se sbalit a odstěhovat se. Byl z toho vždycky špatnej. Potom si to rozmyslela a zase se přistěhoval.“

Nejvíc dal Ivetě zabrat Zdeněk Podhůrský. Byl sice rozvedený, ale manželku nedokázal opustit. Iveta ho podezřívala, že s ní pořád spí. Byla tak zoufalá, že se rozhodla prodat i dům v Uhříněvsi a pořídit si pozemek a postavit dům poblíž Podhůrského v Zadní Kopanině. „On jí totiž ve svém domě nechtěl a ona mu chtěla být blíž,“ říká Golda. Podhůrského Iveta vnímala jako druhého muže svého života hned po Štaidlovi. Byl to také on, při kterém se trýznila tak, až skončila díky práškům a alkoholu bezvládně ležící doma na zemi.