Obě nehody se odehrály zhruba v tutéž chvíli - před devátou hodinou ráno. V tunelu Mrázovka havaroval motocykl, nehoda místo na zhruba na půl hodiny úplně uzavřela, kolem desáté byl provoz plně obnoven. Ve Strahovském tunelu nákladní vůz zavadil o ventilaci. „Komponenty vzduchotechniky jsou rozházeny po zemi,“ řekl policejní mluvčí Tomáš Hulan. Tunel byl zavřený až do jedenácti hodin, pak se uvolnil levý jízdní pruh a o hodinu později byl tunel zprovozněn zcela.

Motorkář i řidič náklaďáku se zranili. „Posádky oba ošetřily, stabilizovaly a transportovaly do FN Motol. Motorkář (39 let) utrpěl zlomeninu klíční kosti, řidič nákladního vozu (44 let) byl ošetřen po záchvatu křečí,“ sdělila mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Vyproštění podle hasičů nebylo třeba. „Místo budeme zajišťovat,“ uvedli na Twitteru k nehodě ve Strahovském tunelu.  V Patočkově ulici ve směru od Vypichu se kvůli haváriím tvoří kolony, komplikace jsou také na Strahově. Řidiči volí objížďku přes Strahov, kolony jsou na trase linek 176 (od Stadionu Strahov na Švandovo divadlo) a 191 (na Klamovku). Ze Strahova je nejlepší jet 143/149 na Dejvickou,“ doporučuje na twitteru Pražská integrovaná doprava.