Konkrétní podobu parku chce ještě magistrát projednat s místními obyvateli, sdělil jeho mluvčí Vít Hofman. Správcem parku bude příspěvková organizace Praha 14 kulturní.

Kromě zmíněných cest byla na pozemku rovněž upravena zeleň. „Divočina má za sebou první klíčové úpravy terénu a čeká nás během letošního roku několik kroků, které při zapojení místních obyvatel budou postupně měnit tento prostor v místo pro trávení volného času, sportovní vyžití a setkávání,“ uvedl ředitel organizace Praha 14 kulturní David Kašpar.

V polovině března se sejdou úředníci a zástupci města s místními obyvateli. Na toto setkání naváže workshop, kde budou společně s místními vytvořeny drobnější prvky pro oživení parku jako jsou ptačí budky, totem nebo popisky dřevin. Další workshop je pak plánován na květen, kdy by mělo vzniknout hřiště na pétanque, přibýt desítka laviček a herních prvků. Součástí parku budou rovněž cvičební stroje pro seniory, stoly s lavičkami pro hraní deskových her nebo piknikové místo.

Na Praze 14 kromě výše zmíněného parku Divočina magistrát buduje rovněž nový rozsáhlý park U Čeňku. Projekt nového přírodního parku pro obyvatele Černého Mostu je starý více než deset let, s budováním magistrát začal v roce 2015.