V Mladoboleslavské ulici v pražské Vinoři hořel objekt čtyř spojených hal o velikosti zhruba 40x20 metrů. Hala je zasažena v plném rozsahu, požár zatím není pod kontrolou,“ uvedli pražští hasiči na Twitteru s tím, že na místě se střídalo asi 30 jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů, bylo tam 18 cisteren a tři žebříky. Zasahujeme pomocí několika proudů a snažíme se uchránit okolí včetně dalších tří hal,“ sdělil mluvčí hasičů Martin Kavka přes Twitter.

Z haly, v níž je uskladněn obalový materiál, se navíc ozývaly výbuchy. „Byl vyhlášen zvláštní stupeň poplachu,“ uvedl Kavka. To je z celkem čtyř stupňů ten nejvyšší možný. Poblíž hořící haly je benzinová pumpa i obytné domy.

Prosíme obyvatele Vinoře, aby nevětrali a nechodili se na místo zásahu dívat. Kvůli dopravě vody byla ulice Mladoboleslavská v místě zásahu neprůjezdná. Prosíme řidiče, aby se nepokoušeli místo projet a uvolnili příjezd cisteren,“ žádají hasiči na Twitteru.

Policie ulici kompletně uzavřela, zprůjezdněna by mohla být asi hodinu a půl po půlnoci. „V místě odkláníme dopravu,“ řekl Blesk.cz mluvčí pražských policistů Jan Daněk.

Regionální organizátor Pražské integrované dopravy autobusové linky z místa odklání: linky 375, 378 a 396 vedou mimo zastávky Lohenická a Vinoř, linka číslo 375 jede odklonem přes Satalice a Jenštejn.

Komplex spojených hal patří firmě Ronex, jež se zabývá prodejem a servisem balicích strojů a prodejem obalových materiálů. 

Fotogalerie
11 fotografií