Kontroverzní a rozporuplná výstava Voayer spočívá ve vystavování skutečných živých krásek očím návštěvníků. Ti si je mohou prohlížet takřka z centimetrové vzdálenosti. Velkou pozornost budila už před rokem tím, že si návštěvníci také mohli „sošné“ modelky osahat, případně se k nim jako exponát přidat. Letos v dubnu nabízí takřka totéž, jen ve větším a lukrativnějším prostředí.

Ostych jde stranou

Sotva člověk vkročí za černou plentu, za níž se výstava odehrává, ocitne se v tajemném přítmí. V něm jsou pod nápaditým a různorodě barevným osvětlením „vystaveny“ modelky. Pátravým očím návštěvníka ani na dálku neunikne, že úplně nahé.

Sotva se přiblížíte k jedné z nich, atmosféra rázem houstne. A při uvědomění si, že stojíte tváří v tvář nahé mladé krásné ženě, která se vystavuje vším, co má, respektive nemá na sobě, navíc jen pro vás, nevíte, zda máte cudně odvrátit zrak, nebo si třeba „sáhnout“. A právě to je podstata samotného pojmenování výstavy. Voyerismus je totiž sexuální deviace, při které člověka vzrušuje sledování někoho druhého, ideálně nahého, nebo při intimních hrátkách.

U mnohých modelek, kterých je na výstavě 13, je možné si je „polaskat“ s nasazenou rukavicí. Ačkoliv je u každé z nich přidělená osobní „ochranka“, která dbá jak na bezpečnost nahatých „exponátů“, tak i na to, aby návštěvníci nestrkali prsty tam, kam nemají, stěží lze říci, že by doteky nebyly intimní. Už jen při pozorování zpovzdálí se člověk zapotí, a přitom jen stojí na místě.
Svůdné dívky lákají k nemravným pohledům i dotykům.
Autor: David Malík

Hlazení prsou, stehen, oblastí klína i hýždí. To vše je povoleno. Záleží ovšem na osobních preferencích modelek i na hranici, kde už jim to začíná být nepříjemné. V takovém případě zakročí ochranka domluvou.

Pro veřejnost letos naposledy

Návštěvníci, stejně jako modelky, ostychem rozhodně netrpí. A kdo by měl zájem, může se sám stát exponátem výstavy. Speciálně pro tyto účely je totiž přistaveno „exhibiční“ křeslo, které už loni údajně slavilo úspěchy, a některé náhodné návštěvnice se na něj vysvlečené posadily.

Výstava Mária Petreje, která budí ve společnosti značné rozpory, se do Prahy podívala poprvé loni v létě. Letos v dubnu se koná podruhé, a to v prostorách Tančícího domu, a patrně i naposledy. Kromě žen ve skutečné nahotě si mohou návštěvníci vychutnat i výstavu nevšedních fotografií Petra Jedináka, který dívky fotografuje při orgasmech.

Kdy: 17.-21. dubna 2018, 11-20 hodin
Kde: Tančící dům, Jiráskovo nám. 1981/6, 120 00 Nové Město
Za kolik: 669 Kč v předprodeji, 799 na místě, vstupenky ZDE

Video
Video se připravuje ...

Kontroverzní výstava nahotinek v Tančícím domě: Každý den jiné křivky, doteky povoleny Tomáš Koníček, Aleš Brunclík

Fotogalerie
33 fotografií