Tanec v metru rozpohyboval celou Prahu. Premiérový ročník přilákal stovky Pražanů, kteří namísto cesty tramvají zvolili jízdu metrem. Stanice Budějovická, Florenc C, Hlavní nádraží, Malostranská a Můstek B zažívaly kolaps díky náporu nadšených Pražanů s chutí zažít nevšední akci.


Pražané si neotřelou akci velmi pochvalovali. „Projela jsem dvě zastávky, abych se podívala, jak to vypadá v jednotlivých stanicích. Je to úžasné sledovat, že jako Češi nejsme tak úzkoprsí a negativní, jak se věčně říká. Tahle akce je důkazem, že se umíme bavit bez předsudků,“ těšila se z Tance v metru studentka Pavlína (25), která si nejvíce pochvalovala swing v Budějovické.
V rámci programu se představilo celkem sedmnáct tanečních skupin, které předvedly své umění v širokém rozpětí různých druhů tanců. Kromě tanečních ukázek si mohli cestující zažít i lekce nejen známých, ale také méně tradičních tanečních stylů v pěti vestibulech pražského metra. Swing, tango nebo salsa, ale i méně známé styly, jako je bachata, kizomba, timba či zouk, zaplavily během jednoho odpoledne a podvečera stanice pražského metra.

Akce byla natolik strhující, že se cestující, kteří měli namířeno z Prahy do jiných měst, dokázali uchvátit energií roztančených párů, až zapomínali na to, v kolik jim jede vlak. „Zastavila jsem se tady před odjezdem a rázem mi ujel vlak, jak jsem se zapomněla dívat na hodinky. Ten tanec mě ohromil, nádherná akce. Všechna čest organizátorům,“ chválila akci, kterou uspořádal Dopravní podnik hl. města Prahy, Týna (30).

Fotogalerie
4 fotografie