Měl jsem kapuci na hlavě a nedával při přebíhání silnice pozor. Najednou jsem uslyšel cinkání tramvaje. Snažil jsem se jí proto uběhnout a pak přišel náraz,“ zavzpomínal v televizi Prima student prvního ročníku šestiletého gymnázia.

Přestože se mnozí svědci obávali, že je s chlapcem konec, ukázalo se, že měl tuhý kořínek. „Pomohlo mu i to, že tramvaj už začala brzdit při příjezdu na zastávku. Neměla tak už rychlost 40 kilometrů v hodině,“ zdůraznil vedoucí dispečerů brněnského dopravního podniku Miroslav Dressler.

Patrik tak z děsivé nehody odešel nezraněn! Po chvilce se dokonce sám vrací k hloučku svých kamarádů... Řidič tramvaje ho ale přece jen odvádí, aby ho předal lékařům ke kontrole.

Policisté přiznávají, že nehod s podobně šťastným koncem je jako šafránu. „Střetů chodců s tramvají máme poměrně dost. Bohužel v drtivé většině případů končí tragicky. Obdobné video se šťastným koncem jako nyní se podaří jen jednou za deset až dvacet let,“ zdůraznil mluvčí policie Pavel Šváb.

Student si svou chybu uvědomil a tvrdí, že se mu tohle stalo ponaučením. „Od teď si už určitě budu dávat velký pozor při přecházení silnice, a to stejné doporučím i všem svým kamarádům,“ dodal Patrik.

Fotogalerie
7 fotografií