Než začneme hubnout, je dobré tělo na toto období připravit. „Vhodná je detoxikace, která nám pomůže zbavit se toxinů, vyčistit játra, střeva a ledviny. Dost často jsme překyselení, a proto jde hubnutí velmi pomalu, nebo vůbec,“ říká nutriční specialistka Sandra Miloševičová.

Syrové pomůže

Detoxikačních metod je hned několik, někdo pije podpůrné hubnoucí čaje, bylinky nebo drží půsty, nicméně vždy je nutné u čisticí kúry vydržet potřebnou dobu. V těchto dnech zařazujeme hlavně syrovou stravu, která obsahuje všechny enzymy a živiny neporušené, což prospívá dobrému trávení.

Zelené ráno

Dobrý a jednoduchý způsob, jak detoxikovat a odkyselit náš organismus před hubnutím, je dva týdny popíjet ráno nalačno zelený koktejl. Jde o kombinaci salátové okurky, řapíkatého celeru, petržele, citronu, zázvoru a koriandru.

Tato kombinace je velice účinná a její příprava a rozmixování nezabere víc než 5 minut.

Hloubkový čistič

Volba potravin je opravdu blahodárná a vysoce účinná. „Salátová okurka totiž čistí střeva a ledviny. Celer odvádí přebytečnou vodu, zabíjí plísně a bakterie ve střevech. Petržel je skvělým čističem krve...“ říká nutriční terapeutka.