Jako alternativní léčba se označují vědecky neověřené prostředky, které pacient zvolí místo běžné protinádorové léčby. „Pokud se nemocní léčí jen bylinkami, rakovina může přejít do vyšších stádií a to

Zelený čaj má údajně léčivé účinky
Autor: scom
pak zhoršuje vyhlídky na trvalé vyléčení,“ varuje MUDr. Jan Novotný z Onkologické kliniky VFN a 1. LF UK. Podle Novotného moderní současná onkologie věnuje alternativní medicíně velkou pozornost. „Mnoho výzkumů se snaží zjistit, jestli použití těchto prostředků může nějak ovlivňovat léčebné výsledky,“ vysvětluje onkolog.

Česnek: Obsahuje přirozená antibiotika, antioxidanty a látky, které

Česnek pomáhá an ledascos, někteří věří, že i proti rakovině
Autor: profimedia.cz
povzbuzují imunitu.

Výsledky lékařských výzkumů: Dvanáct studií ověřovalo jeho účinnost v prevenci rakoviny. Ty nizozemské potvrdily, že s vyšší spotřebou česneku se snížily počty případů rakoviny žaludku a prostaty. Čínský výzkum zase ukázal, že ubylo rakoviny dělohy, nosní dutiny, žaludku a plic.

Zelený čaj: Je získáván jako čaj černý z listů Camellia Sinesis.

Výsledky lékařských výzkumů: Pití zeleného čaje snižuje hladinu cholesterolu, snižuje tlak, posiluje imunitu a působí jako prevence některých nádorových onemocnění. Deset ze sedmnácti studií potvrdilo příznivý účinek na snížení výskytu nádorů jícnu, plic, žaludku, tlustého střeva, močového měchýře a slinivky břišní.

Signály těla

Příručka Blesku vychází už v pondělí 19. března
Autor: Blesk
Už v pondělí 19. 3. vychází v Blesku speciální příloha Signály těla o tom, jak je důležité naslouchat svému organismu. Co znamená úporná bolest hlavy, křeče v nohou nebo změny na kůži? Jak rozpoznat příznaky nádorového onemocnění? To vše se dozvíte už v pondělí.