Její princip je přesně takový, jaký byste podle názvu očekávali – za mírný poplatek vám kryje záda pro případ, že byste z nějakého důvodu nebyli schopni svému závazku dostát.

 „Pojištění schopnosti splácet je v podstatě dohoda Fair Credit s pojišťovnou, která pak nese náklady úvěru, pokud dlužník nemůže dluh splatit,“ vysvětluje Tomáš Konvička ze společnosti Fair Credit. „V praxi to vypadá tak, že každá vaše týdenní splátka se navýší o pár korun. Tento poplatek vám zajistí, že se v případě zhoršené životní situace nedostanete do problémů,“ říká Konvička.

Pojistné? Pár drobných

Jedná se tedy v podstatě o sázku na jistotu. Pojistné je samozřejmě tím vyšší, čím více peněz si člověk hodlá půjčit, ale u menších půjček – asi do padesáti tisíc korun - se pohybuje v řádu desítek korun. „Jsme tu proto, abychom lidem pomohli plnit jejich potřeby a přání a poskytli jim rychle peníze, které v rozpočtu chybí. Půjčka s pojištěním je produkt, s kterým mohou být zákazníci naprosto v klidu,“ říká Tomáš Konvička.

O půjčku s pojištěním si můžete zažádat na bezplatné zákaznické lince 800 888 120 nebo vyplnit on-line žádost na webových stránkách společnosti: www.faircredit.cz.