Všichni  kteří si zakoupili sim kartu s kachničkami, pozor! Operátor O2 od května 2010 s masivní reklamou distribuoval ke svým koncovým zákazníkům sim kartu s kreditem 50 Kč. Tato edice simkaret je však první v historii s omezenou životností.  Na tuto skutečnost měl zákazníky upozornit milimetrový nápis na zadní straně: Aktivujte do 30. 11. 2011.

„Tuto milimetrovou informaci přehlédly i stovky obchodníků, kteří jsou zvyklí hledat informace pod čarou. Natož obyčejní zákazníci. I když je simkarta nová, zabalená v originálním balení, měli s ní lidi problémy,“ řekl prodejce mobilních telefonů Pavel Vacek z Prahy.

Co si tedy jako obyčejný zákazník s kartou počít? Nezbývá nic jiného než s kartou zajít do pobočky O2, kde po upozornění Blesku slíbili problém vyřešit. „Pokud zákazník zjistí, že mu k aktivaci zůstává málo času, může navštívit O2 prodejnu, kde lze lhůtu pro aktivaci prodloužit,“ uvedla mluvčí společnosti Telefónica Michaela Sedlická.

Kromě zákazníků mají se simkami velké problémy i velkoobchody. „Vzhledem k tomu že jich v současnosti mají obchodníci tisíce na skladech  a že jim je O2 odmítá vzít zpět můžou se je snažit i nevědomky ve vánočním shonu prodat koncovým zákazníkům,“ řekl majitel velkoobchodu z Plzně Petr Kraus.