ONLINE CHAT
Je podle vás dobře, že by ve vládě seděl člověk s estébáckou minulostí? (Ir12345 )
Foto
Znovu opakuji, nemám žádnou estébáckou minulost, nespolupracoval jsem, nic jsem nepodepsal, byl na mě veden svazek bez mého vědomí, tak jak je to v případě mnoha dalších, paní Bohdalové, Kanyzy, Skopečka a mnoha dalších. ODS si asi zaplatila i herce Pavelku, který paradoxně v roce 1984 ve filmu Druhý tah pěšcem hrál mladého ambiciózního estébáka, takže nemá co moralizovat a lhát, protože do takových rolí byli totalitním režimem vybíráni skutečně oddaní soudruzi. Já mám svědomí čisté, na nikoho jsem nedonášel, byl jsem obětí vyšetřování. Můžu vás ubezpečit, že ve vládě určitě sedět nebudu, my jsem hnutí nové, a spíš vidíme svou roli v Parlamentu v prosazování zákonů, které by zvátily budoucnost naší země pod vedením ČSSD a KSČM.
Platíte si své kandidáty jako zaměstnance? (Miroslav )
Foto
To je další lež paní Němcové, která opakuje, že platím kandidáty, dokonce, že jim platím 150 tis., není to pravda. Jediný kandidát, který je placený hnutím je pan Komárek. Naopak Lidové noviny zveřejnily článek, kde tvrdí, že pokud se ODS nedostane do parlamentu, tak bude muset propustit 80 lidí. Takže opak je pravda a ODS každý den dokazuje své zoufalství svého jediného programu - kopat do Babiše.
Jaká jsou nebo byla pdole vás největší nemehla ve vládě. Jmenujte aspoň pět. Topolánek......(Dušaaaab)
Foto
Topolánek určitě není nemehlo, je moc šikovnej,před vstupem do politiky jeho údajná firma VAE skoro zbankrotovala a po odchodu z politiky zázračně zbohatnul, takže je určitě šikovnej. Nemehla - za méně schopné politiky bych označil paní Peakovou, pana Johna, paní Hanákovou, pana Drábka, pana Dobeše z dopravy.
Prosadili by jste se o nárok na nemocenskou i v prvních třech dnech nemoci?(Bohouš Petrů)
Foto
Je to stále o výběru penez, pokud stát bude mít dostatek peněz, tak samozřejmě může i tady slevit, i když dnes to není prioritní.
Přemýšlíte o zvýšení mateřské, v současné době není výše mateřské adekvátní k potřebám dítěte. Např, výpočet mateřské dle hrubé mzdy, toho rodiče, který bude na rodičovské dovolené.(Petra, matka na MD)
Foto
Peníze bohužel chybí všude. Stát přestal podporovat bydlení, nestaví žádné byty ani pro maldé ani pro staré a hrozné je, že rodiny přemýšlejí, jestli budou mít děti z ekonomických důvodů. Náš národ stárne. Problémem je i návrat z mateřské dovolené do zaměstnání. Velké ekonomické problémy mají i matky samoživitelky, také při vymáhání výživného a podpora by určitě měla být navýšena. Vyžaduje si to ovšem podrobnější analýzu.
Kolik Kč ze svého a kolik Kč z cizího věnujete na volební kampaň?(Josef Novák)
Foto
Celkově jsem do hnutí daroval cca 30 mil. Kč, moje firmy dalších 20 mil. a na kampaň jsem půjčil 20 mil., ale mění se to každým dnem, protože náklady na kampaň vrcholí. Jako jediná ze všech stran máme 480 sponzorů, od 50 Kč, od padesáti korun až po milion. Mezi nimi jsou zmnámá podnikatelská jména jako Samaras, majitel Kofoly, Jančura, majitel Student Agency a množství dalších podnikatelů. Podpořila nás i většina podnikatelů roku.
Dobrý den,jste pro zavedení tzv,"kostelní daně"?(Miloš)
Foto
Nejsme.
Vážení pánové,která z Vašich programových priorit je dle Vašeho názoru nejdůležitější pro občany ?(Miroslav Rakovič)
Foto
Zákon o státní službě, odpolitizování státní správy, nízké daně, stabilní podnikatelské prostředí.
Věříte v Boha?(Bohumil Krčka)
Foto
Ano, i když jsem se ptal, když zemřela Anna Veverková, skvělá novinářka, která se mnou hnutí zakládala, jestli je spravedlivý.
Je normální aby lidé dělali do 70 let budou umírat za provozu to chcete (janka)
Foto
Normální to není, potřebujeme vybrat peníze abychom zabezpečili důchody a nemuseli prodlužovat lhůtu na odchod do důchodu.
Dotaz pro oba diskutující: Čeho si na vašem, nyní volebním soupeři, osobně vážíte?(Antonín Knápek)
Foto
Pan Bělobrádek doposud vede kampaň věcně a korektně, narozdíl od všech parlamentních stran. Zástupce KDU - ČSL považuji za slušné lidi.
DOBRÝ DEN.JSTE PRO ZVÝŠENÍ MINIMÁLNÍ MZDY.a O KOLIK DO KONCE VOLEBNÍHO OBDOBÍ(MILAN)
Foto
Problém naší země je hlavě v racionálním řízení státu a výběru daní. Pokud by to někdo děll s péčí řádného hospodáře, pak tu máme ročně 200 miliard korun navíc a potom samozřejmě můžeme navyšovat důchody i minimální mzdu.
Dobrý den, rád bych se zeptal, jak zatím hodnotíte působení prezidenta Zemana a zda se nebojíte možnosti, že by nechal vládu v demisi působit nadále i po nadcházejících volbách. Děkuji za odpověď.(Oliver)
Foto
Působení prezidenta Zemana se mi nelíbí, protože zneužívá svou funkci ve prospěch své strany, když nám nejdřív namluvil, že se jedná o úřednickou vládu, ze které se vyklubala vláda SPOZ a za naše dfaně dělají politickou kamnpaˇň. Není to fér, SPOZ podle mého názoru má největší náklady na kamaň je nejméně transparentní, nemá jedniného transparentního sponzora a řídí ji nový Šlouf, pan Nejedlý s panem Mynářem, který nedostal prověrku NBÚ. To, že si pan prezident dělá co chce je důsledek nejasné ústavy a vymezení jeho kompetencí. Persperktivně chceme oslovit ostatní parlamentní strany se zavedením většinového systému, aby vláda rozhodovala rychle a akčně, tenhle můžeme s určitou dávkou ironie vidět u Rusnokové vlády, která rozhoduje akčně a už vyměnila skoro 200 úředníků.
Jste domluveni s ČSSD a KSČM?(Kirka Metelka)
Foto
Nemluvíme se žádnou parlamentní stranou a určitě ne s ČSSD a KSČM, kteří chtějí navyšovat daně, slibují nesplnitelné. KOmunisté dokonce chtějí zakládat státní podniky.
Jaký je váš návrh řešení finanční krize naší země? Co je potřeba udělat jako první?(Blažková)
Foto
POtřebujeme urychleně přijmout základní zákon, a to zákon o státní službě, odpolitizovat státní zprávu, zabezpečit stabilní podnikatelské prostředí, zatraktivnit zemi pro investory. V dnes publikovaném žebříčku GFI jsme skončili na 40. místě, což je propad o 11 míst. Poláci jsou 24., dokonce i Slovensko je před námi na 32.místě. Potřebujeme nízké daně, potřebujeme celou státní správu zracionalizovat, zavést selský rozum a těch 680 miliard, které stát ročně nakupuje, by urřitě správný hospodář nakoupil o 150 miliard levněji. Potřebujeme vybrat daně, hlavně DPH, kde je rezerva v desítkách miliard. Potřebujeme snížit administrativní zátěž pro podnikatele, menší byrokracii.
Půjdete do koalice se zlodějskou TOP 09?(Kradousek)
Foto
Určitě ne, o Kalouskovi bychom museli psát dlouho. Od mrtvých díky jeho tendru na padáky, přes tanky, prodej kasáren na Náměstí republiky, Grippeny, Casy, Kapsche a pokusy o ekologickou zakázku by si celkový výčet kauz, u kterých šel kolem, zasloužil moc času. Možná i kauza DIAG Human a opomenutí požádat Švýcary o 12 miliard pro nás všechny by si zasloužilo pozornost.
co říkáte na církevní restituce ? kdo má platit faráře ?(františek)
Foto
Problém církevních restitucí měly naše parlanmentní strany řešit hned po revoluci. Ne v situaci, kdy v naší zemi je milion lidí na pokraji chudoby a chybí peníze na zdravotnictví, platy učitelů, lékařů a policistů, na důchody, na sport a kulturu, zkrátka na všechno. Z naší země odejde majetek za 300 miliard a nikdy nebylo občanům vysvětleno jaký přesně je to majetek. Nicméně zákon platí díky panu Kalouskovi, Schwarzenbergovi a Bendovi z ODS, a musíme respektovat právo. nechápu, proč stát už dávno nevzal tento majetek a nevložil ho do agentury nebo nadace aby se přesně vědělo, co je to za majetek a jaký zisk je tento majetek schopen generovat a výnosy mohly být použity na financování církví.
Otázka k 10 procentní DPH na potraviny - když 10 deka Májky nebude stat 15 korun, ale 13,40 Kč, bude to fajn. Ale - může si to Česká republika dovolit? A - kdo na tom vydělá(Opatrný)
Foto
My navrhujeme snížení DPH z 15 na 10% a je důležité aby snížení daně promítlo do ceny a neprofitovaly z toho maloobchod a lékárny, ale občané. ODS a TOP 09 v rozporu se svým programem navýšily DPH, ale celkově nevybraly víc daní, jenom lidi vystrašili a zabrzdily spotřebu. Snížení DPH při úrčité konstalaci ekonomiky (kdyby bylaspotřeba nastartována), nemusí stát stát ani korunu. Není to z mé hlavy, protože nejsem makroekonom, nicméně konzultuji často s renomovaným makroekonomem panem Michlem z Raifeisen Bank.
Dobrý den , oba vás zdravím tak dvě otázky první říká se ,že moc korumpuje. Myslíte si ,že oba odoláte ? Pan Bělobrádek je v Náchodě známý jako slušný člověk a pan Babiš nemá důvod kazit si image největšího podnikatele v zemi. A k druhé Rozhlas vymáhá poplatky z autoradii až vyděračskými metodami což je pěkně nehorázné na firmách , které rádia ani nepoužívájí k výdělku. Co si o tom myslíte a případně zrušíte poplatky z autoradii ? A speciálně pro pana Babiše ,jelikož se ho začali političtí konkurenti hodně bát Filip z KSČM byl práskač STB pod jménem Falmer a nikdo na něj neútočí a pár dalších. A asi bych se nenechal škatulkovat na levici ,střed či pravici s poukazem ,že tady už všichni kradli a ne málo takže jedině: Neseme duch změny a nové doby v moderním Welfare státě. Dánsko je lepší vzor než Švédsko ,které je už silně vyčerpané. Oběma hodně štěstí ve volbách.(Filip)
Foto
Jedno z velkých témat je odpolitizování veřejné správy a také veřejnoprávních médií. V Německu nenominují Radu pro rozhlasové a televizní vysílání politické strany, ale renomované osobnosti. Poplatky za rádia a televizi, na kterou my všichni občané platíme 7 mld. by bylo nejlepší zrušit. Hlavně aby je neřídili politici.Naši oponenti vlevo vedou kampaň proti nám, že jsme VV a za ODS paní Němcová neustále lže o mé pseudokauze STB. Nikdy jsem žádnou spoupráci nepodepsal, s STB jsem nespolupracoval, naopak jsem byl vyšetřován a terorizován. Žalobu jsem podal 17.1.2012 a soudu trvalo rok a půl!, než začal kauzu řešit! Na soudu jsem vypovídal hodinu a deset minut 6.6.2013, takže paní Němcová opakovaně lže. Protistrana začala případ aktivně řešit až v srpnu 2013, kdy se blížily parlamentní volby. Žádné důkazy nemjí, jsou to jen spekulace a výmysly. Dokonce navrhuje za svědka kapitána STB Rastislava Mátraje, který je ovšem už rok po smrti. Na stání 10.10. soudkyně nepožadovala moji účast a proto mě zastupoval právní zástupce, takže jsem raději šel mezi voliče rozdávat koblihy. ODS a TOP 09 jsou zouvalé, nemají již co lidem nabídnout a proto jedou tuto kauzu. Jsem přesvědčený, že u soudu dokážu, že jsem nespolurpacoval, naopak jsem byl STB vyšetřován. Deník SME je zmanipulován a jede každý den nové výmysly, i když Slováky to vůbec nezajímá.
Dobrý den, co uděláte s nezaměstnaností 55+. Je to šílené, na jedné straně ve státní správě pracují důchodci a nikdo je nemůže vyhodit, ne druhou stranu jsou propouštěni lidé v předdůchodovém věku, nemluvě o mladých, kteří by rádi pracovali, ale státní správa je obsazena 150tisíci důchodci. To je přece šílené! Proč, když se státní firma chce zbavit důchodce, musí mu zaplatit odstupné? To nikdy nebylo. Důchodce nemusel nikdy odcházet do důchodu, ale nemohl brát důchod. Bylo to spravedlivější.(Tamara)
Foto
Problém je v zaměstnanosti jako celku, pokud starší lidé chtějí pracovat až do důchodového věku, nevidím důvod jim v tom bránit. My chceme podpořit absolventy a lidi nad padesát let tím, že že firmy by neplatily sociální pojištění po dobu jednoho roku, pokud je zaměstnají. Pracovních míst by bylo dostatek, pokud by naší zemi řídili rozumní lidé a podpořili investory, živnostníky, malé a střední firmy, a také průmysl jako celek.
Dobrý den. Se kterýma stranama byste šel do koalice?(Josef Pail)
Foto
Náš cíl není jít do vlády, my chceme plnit program a hlavně prosadit zákony, které porevoluční parlamentní strany jen slibují. Rozhodně nepůjdeme do koalice se zkorumpovanými stranami ODS a TOP 09. Můžeme být důrazná a konstruktivní opozice.
Chcete vykonavat narocnou funkci, ktera je tezka i fyzicky. Jaka je vase zivotosprava? Jaky je vas zdravotni stav? Mate na to?(Marie)
Foto
Moje fyzická kondice je skvělá, podle zátěžových testů na klinice prof. Koláře moje kondice odpovídá věku průměrného Čecha 41 let, i když díky politické kampani jsem přestal cvičit a raději spím, aspoň 4 hodiny.