Jedná se o nafukovací autosedačku, nazvanou BEDI, která po vypuštění vzduchu zabírá minimum místa, je lehká a navíc prošla bezpečnostními testy.

„Autosedačka se nejrychleji nafoukne ústy. Dospělá žena to zvládne za minutu. K dispozici je však i malý kompresor,“ řekla Lenka Beránková z firmy Gumotex, která autosedačku BEDI plněnou vzduchem vyrábí a má ji patentovanou jako vynález.

Největšími výhodami sedačky jsou nízká hmotnost a skladnost. V případě, že ji nepotřebujete, vyfouknete ji a sbalíte do malého pouzdra. Nafukovací autosedačka má homologizaci českého ministerstva dopravy a vyhověla i v crashtestech, které provedla společnost Dekra. Je určená pro děti od 3 do 10 let s hmotností od 15 do 36 kilogramů.

V bezpečnostní výbavě sedačky je speciální ventil, který automaticky vypouští nadbytečný vzduch, který se v ní nahromadí například při vyšších teplotách vzduchu. Novinka se prodává za 1 400 Kč, což je přibližně třikrát méně, než stojí klasická pevná autosedačka. Za 150 Kč se dá dokoupit potah, který lze prát. Autosedačku plněnou vzduchem už používají například jihomoravští záchranáři na transport zraněných dětí.

423663:gallery:true:true
Potah za 150 korun se dá vyprat