"Radní 9. prosince schválili nové připomínky k zadání studie proveditelnosti železničního uzlu Brno. A to přesto, že již dříve se zněním zadávacích podmínek město dalo souhlas. Současná rada tak zpochybňuje celý proces, přestože je nestranný," řekl Kotzian. O týden později projednali radní záměr vyhlášení urbanistické soutěže na řešení Jižního centra pro variantu nádraží pod Petrovem, přestože není jasné, kde nové nádraží bude.

Na ministerstvo vnitra se Kotzian obrátil proto, že je dozorovým orgánem nad činností obcí podle zákona o obcích. "Ministerstvo bude zkoumat, zda jsou usnesení radních v souladu se zákonem. Bude řešit, zda jde o zvlášť závažné porušení, což asi není. Podle mě by mělo vyzvat město k nápravě, tedy zrušení usnesení. Pokud by město usnesení nezrušilo, muselo by ministerstvo podat žalobu," popsal princip Kotzian.

Ministerstvo však může rozhodnout, že dozor nezahájí, protože existují jiné nástroje.

Náměstek primátora Richard Mrázek (ANO) ČTK řekl, že Kotzian má na podání podnětu právo. "My ale k celé věci zastáváme jiné právní stanovisko," uvedl Mrázek.

Kotzian tvrdí, že za iniciativou stojí zelení, kteří jsou jednou ze čtyř stran v koalici, a kteří byli jedněmi z iniciátorů uspořádání referenda o poloze nádraží.

Poloha nového brněnského nádraží se řeší už téměř století, nejnovější diskuse trvají přes deset let. Vedení města před rokem 2006 prosazovalo takzvanou odsunutou variantu v místě dnešního nákladového dolního nádraží. Občanské iniciativy a někteří politici naopak bojovali za zachování nádraží v centru. Ze studií je zřejmé, že nádraží může existovat jak v odsunuté poloze, tak v poloze pod Petrovem, což znamená posun nádraží o několik desítek metrů směrem na Nové sady. Správa železniční dopravní cesty chystá zadání studie proveditelnosti, která detailně porovná výhody a nevýhody obou variant. Hotová má být ve druhé polovině roku 2016.