"Věřím, že když jsem dokázal nalézt společnou řeč se stovkami lékařů jako ředitel motolské nemocnice, dokážu to i se všemi osobnostmi z pražských obvodních organizací sociální demokracie," řekl Ludvík.

Členem ČSSD je Ludvík od roku 1990 a dosud v ní nezastával žádnou funkci. Před letošními komunálními volbami se ale stal lídrem ČSSD a kandidátem na primátora. Na magistrátu je nyní předsedou finančního výboru a zůstal ředitelem Motola. Dosavadním předsedou strany byl v hlavním městě Karel Klíma st., který se rozhodl letos nekandidovat. Delegáti jej zvolili čestným předsedou pražské ČSSD.

Pražští sociální demokraté dnes ještě zvolili svého kandidáta na předsedu celorepublikové ČSSD. Vybrali současného předsedu Bohuslava Sobotku. Tomu v uplynulých týdnech vyjádřili podporu sociální demokraté v Jihomoravském, Pardubickém, Královéhradeckém kraji a Kraji Vysočina.

Na funkci statutárního místopředsedy strany pražští sociální demokraté nominovali nynějšího místopředsedu a ministra vnitra Milana Chovance. Do užšího vedení sociální demokracie by měli podle pražské ČSSD zamířit také náměstkyně ministra zdravotnictví Lenka Teska Arnoštová, předseda Sněmovny Jan Hamáček a ministr zahraničí a místopředseda strany Lubomír Zaorálek.

Podporu členové pražské ČSSD vyjádřili také Petru Hulínskému, který by měl reprezentovat stranu v orgánu předsednictva. Na dalším stěžejním postu, předsedovi Ústřední kontrolní komise, by pražští delegáti rádi viděli Romana Váňu.