"Prohrála jsem s penězi, které mají původ bůhví odkud, s jakýmsi vzpomínkovým optimismem, kde všechno, co bylo, bylo krásné za našeho mládí, a s vysloveně virtuální realitou. To byla marketingová kampaň. Klobouk dolů před tím, jak byla udělána. Myslela jsem, že má práce a kontakt s lidmi platí víc. Neplatily," řekla ČTK končící senátorka Gajdůšková. Za další důvod volebního neúspěchu označila svůj podíl na vyjednávání o vládě.

"Téma církevních restitucí jsme vytáhli mimo jednání o ustavení vlády a já jsem byla tváří tohoto kroku, což mě v regionu poškodilo. Nicméně díky tomu se dala vláda sestavit, což je pro mě vyšší hodnota," dodala. Nyní hodlá požádat o důchod, bude se věnovat rodině a více času bude mít na vykonávání funkce místopředsedkyně ČSSD.

Čuba výsledky stejně jako po prvním kole komentovat nechtěl. Podle místopředsedy zlínské SPO Lubomíra Nečase měl z vítězství radost. "Nevyjadřoval se vůbec vůči paní Gajdůškové negativně, i když tam byly některé výpady vůči jeho osobě," řekl ČTK Nečas. Uvedl, že Čubova kampaň byla financována především ze stranických peněz, a to i na úkor komunálních voleb. Podpořili ji podle něj i sponzoři.

Čuba by se chtěl v Senátu věnovat zemědělství, které má na starosti i jako radní na krajském úřadě. Křeslo radního by však měl podle svých předvolebních vyjádření nyní opustit. Osmasedmdesátiletý Čuba, kterého ve finále voleb podpořilo 54,01 procenta voličů, se tak stane nejstarším senátorem. V obvodě Zlín dostal 11.971 volebních hlasů. Jeho protikandidátka vyšla z druhého kola se ziskem 45,98 procenta hlasů, hlasovalo pro ni 10.193 občanů.

Volební účast dosáhla v obvodě 20,48 procenta. O týden dřív přišlo k volbám, které byly spojeny i s hlasováním do obecních zastupitelstev, výrazně více lidí, a to 41,96 procenta.

Čuba se proslavil za minulého režimu jako autor "slušovického zázraku", když z průměrného družstva Slušovice na Zlínsku vybudoval agrokombinát se sedmimiliardovým obratem. Z čela agrokombinátu odešel v srpnu 1990. Pak figuroval v řadě firem, některé zakládal. Loni mu prezident Zeman udělil medaili Za zásluhy.

Narodil se 23. ledna 1936 v obci Březová na Zlínsku. Vystudoval ekonomickou fakultu Vysoké školy zemědělské v Praze. Od vysoké školy byl členem KSČ, v roce 1993 vstoupil do ČSSD a od roku 2010 je členem Strany práv občanů, za niž dvakrát neúspěšně kandidoval do Sněmovny.