Miami 26. ledna (ČTK) - Česká Miss 2014 Gabriela Franková se nedostala mezi 15 finalistek, které v noci na dnešek ve Spojených státech soupeří v nejstarší světové soutěži krásy Miss Universe. Uvedla to agentura AP.

Novou Miss Universe se dnes v Miami stala ...tiletá z Venezuely. Česká soutěžící Gabriela Franková

se sice nedostala mezi 16 finalistek, získala však titul

- Soutěž krásy Miss Universe 2014. Finále začne večer místního času (v pondělí brzy ráno SEČ). Českou republiku v soutěži reprezentuje Česká Miss 2014 Gabriela Franková.

FINÁLE MISS UNIVERSE: GABRIELU OSOBNĚ PODPOŘÍ I MAJITELKA ČESKÉ MISS

Letošní 63. ročník druhé nejstarší světové soutěže krásy Miss Universe míří do velkého finále. Už v neděli 25. ledna si v americkém Miami nasadí korunku nová královna krásy, která převezme pomyslné žezlo od stávající držitelky tohoto titulu Gabriely Isler z Venezuely. Českou republiku v soutěži reprezentuje Česká Miss 2014 Gabriela Franková. Na finále jí kromě rodiny a přítele podpoří také majitelka a ředitelka České Miss Marcela Krplová.

Od chvíle, co Gabriela na Floridu přiletěla, je její diář nabitý účastí na různých aktivitách

a doprovodném programu. Odloučení od rodiny a přátel tak zřejmě nestačila naplno pocítit. V neděli při velkém finále však sama nebude. V publiku bude mít velkou podporu. Kromě rodičů a přítele jí osobně podpoří také majitelka a ředitelka České Miss Marcela Krplová.

„Gábina si na Floridě vede velice dobře. Celý pobyt v Miami je pro soutěžící jistě velice náročný a vyžaduje plnou koncentraci. Dívky reprezentují nejenom samy sebe, ale i země, ze kterých pocházejí, a to je velký závazek hodný silných osobností. A tou Gábina rozhodně je. Bez ohledu na výsledek jí patří naše poděkování. Českou republiku i značku Česká Miss již teď reprezentuje na jedničku. Věřím, že ve finálový večer bude cítit podporu i od nás z hlediště,“ říká Marcela Krplová, majitelka a ředitelka České Miss.

Na finálové vystoupení v rámci Miss Universe se Gabriela na Floridě připravuje už od začátku ledna. Soutěžící z 88 zemí v rámci programu absolvovaly doplňkové soutěže a další aktivity. Gabriela si tak domů jistě přiveze mnoho zážitků a zkušeností. Zatím naposledy se naše královna krásy předvedla 21. ledna v rámci Miss Universe Preliminary Competition v plavkách a večerních šatech. Na finálovém večeru jí budeme moci vidět i v národním kostýmu Rodná Hrouda, ve kterém se společně s dalšími 22 soutěžícími představí ve speciální show.

Finále Miss Universe se uskuteční v neděli 25. ledna 2015 v Doral Miami na Floridě.

***

Kontakt

Pavla Freij

PR a marketing Česká Miss

+420 602 316 610

pavla.freij@ceskamiss.cz

www.ceskamiss.cz

Facebook Česká Miss

Gabriela Franková, Česká Miss 2014, pochází z Brna - Husovic. Je jí 21 let. Od roku 2013 studuje obor ekonomie na Národohospodářské fakultě Vysoké školy ekonomické, po získání titulu Česká Miss 2014 studium přerušila. Její motto zní: Co sám nerad, nečiň druhému.

Mezinárodní soutěž krásy Miss Universe se koná každoročně od roku 1952. Pořadatelem je Miss Universe Organization sídlící v New Yorku a jejími spoluvlastníky jsou televizní stanice NBC a Donald Trump. Minimální věk soutěžících je 18 let, maximální 27 let. V historii druhé nejdéle konané světové soutěže krásy tento titul nezískala ještě žádná Češka. Z krásek s korunkou České Miss se v minulosti na Miss Universe umístily v první patnáctce: Lucie Hadašová (2007, 12. místo), Eliška Bučková (2008, 11. místo), Iveta Lutovská (2009, 8. místo), Jitka Válková (2010, 15. místo). Více na: www.missuniverse.com