"Vše se zrychlilo, dříve jsme hudbu stahovali, dnes už ji sledujeme on-line. Lidé se zajímají o klipy, jejich natáčení a klubové koncerty jsou pro nás větší prioritou než se zavřít do studia a měsíc dělat na desce. Hrajeme s kartami, které jsou rozdané," řekl ČTK zpěvák a textař Honza Řičař.

Lídr kapely podle svých slov už klade méně důraz na image, ale má chuť sdělovat své názory a zkušenosti. Souvisí to s přirozeným vývojem jejich příznivců, mezi kterými už nejsou jen posluchači kolem 15 let.

Aktuální klip Spojení stejně jako jiný videoklip k staršímu singlu Give Me More zachycuje bezprostřední reakci lidí. V případě Give Me More natáčeli Memphis reakce lidí na to, když mezi ně nečekaně vypustili bubliny z bublifuku. Spojení natáčeli v Berlíně, kde rozdávali kolemjdoucím křídy. Potom je požádali, aby namalovali sami sebe na zem. "Na jednu stranu to jsou jen obrázky. Na druhou stranu ale vzniklo spojení lidí, kteří se nikdy nepotkali a které zase po pár dnech zmizelo, protože křída se ochodila a zašlapala. Když se nad tím zamyslíte, přesně takhle to chodí i v životě," řekl Řičař.

Nový singl Spojení je na rozdíl od předchozích v češtině. "Rozdíl ve psaní textů to je. Nyní bych chtěl více reflektovat sám sebe. Předtím jsem se v angličtině snažil o zvukomalebnou stránku, teď více kladu důraz na vyznění textu," vysvětlil Řičař. "Pro kapelu je důležitá zpětná reakce. Začal jsem mít pocit, že mi publikum moc nerozumí. Bylo fajn slyšet, že kapela vypadá dobře, ale člověk časem hledá něco víc," dodal.

Kapela Memphis vznikla v roce 2005 v Hradci Králové. Na úspěch a větší uznání čekala poměrně dlouho. Došlo i k několika změnám v sestavě, kterou nyní vedle Řičaře tvoří kytarista a skladatel Pavel Urban, baskytarista Matěj Horák a bubeník Kamil Šritr.

V roce 2008 vyhráli Memphis hudební soutěž Pro-Rock po které následovalo i první místo na Karvinském Woodstocku 2009, Hudbou Proti Nudě 2010 a na Eurofestivalu 2011. Po vydání videoklipu The One, který se umístil v TOP6 O2 Stream Music, za asistence producenta Ecsonem Waldesem natočili debutovou desku In Songs About Her. Singl Sunshine vyhrál hudební hitparádu T-Music Chart a dostal se do mnoha rádií.