"Do konce roku mě čeká DVD pod názvem The Best of Video, kde na jednom nosiči bude kolekce všech mých videoklipů, na druhém archivní záběry ze Slovenské televize. Mám také nějaké záležitosti v Londýně, kde se vedle koncertu pokusím dotočit některé věci ke slovenským verzím písní z připravovaného alba, které by mělo vyjít příští rok," popsal pro ČTK své pracovní plány do konce roku Žbirka.

Česká část jeho Vánočního Best of Video Tour začne 10. listopadu v Teplicích a skončí 26. listopadu v pražském Divadle Hybernia.

Na koncertech zpěvák představí své letošní DVD - nahrávku z archivu České televize doplněnou koncertem z O2 areny Happy Birthday a bonusem 25 největších hitů. "Tři roky jsem to dával dohromady. Některé věci jsem viděl poprvé, protože v 80. letech jsme ještě videa neměli a nemohli jsme naše vystoupení v televizi natáčet," sdělil Žbirka s tím, že vše se mu objevit nepodařilo. Například kdosi smazal záznam z vystoupení Žbirky a skupiny Modus na Bratislavské lyře v roce 1977, kde vyhráli s písní Úsmev.

Žbirkova deska vznikající v Abbey Road je ze dvou třetin hotová. Nabídne písničky ve slovenštině i v angličtině. "Deska bude kompletně nahraná v tomto studiu pod producentským dohledem Roba Casse, podílí se na ní i hudební ikona Pete Brown, který napsal všechny anglické texty, Frank Tontoh - bubeník, jež hrál v kapele Amy Winehouse, a opět i Pearse MacIntyre, skvělý kytarista, s nímž spolupracuji již od mého prvního nahrávání v Abbey Road. Velmi speciální bude jedna skladba, na níž se podílel legendární hudebník Manfred Mann," podotkl.

Žbirka začal zpívat koncem 60. let ve skupině Modus. V roce 1982 jako první slovenský zpěvák zvítězil v československé anketě Zlatý slavík. Na sólové dráze vydal dvě desítky studiových alb.